Spilledage: 4. februar - 12. marts 2021 *UDSAT TIL EN SENERE SÆSON*
Spillested: Danmarksturné

Virkeligheden sniger sig ind i legen i Schierbecks opera

På grund af de forlængede corona-restriktioner til og med d. 5. april 2021 bliver danmarksturnéen på Fête galante udsat til en senere sæson. Har du billet til en af de pågældende Fête galante forestillinger, beder vi om, at du holder dig orienteret via det pågældende spillested eller teaterforening. 

 

'Fête galante' betyder kærlighedsfest og var en populær fornøjelse hos adelen i begyndelsen af 1700-tallet, især i Frankrig. I Poul Schierbecks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da Grev René fører den unge Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser. Poul Schierbeck har skrevet melodierne til nogle af de mest populære danske sange, heriblandt I Danmark er jeg født, Hør den lille stær og Det er i dag et vejr. Dog er Fête galante hans eneste opera.

Den blev opført i 1931 og 1960-62 og foreligger i CD-optagelse. Kun få nulevende har derfor set Schierbecks mesterværk, som vi derfor glæder os til at give liv på teaterscener over hele landet. Fête galante er det tredje værk i Den Jyske Operas Danske Serie, der giver nyt liv til nogle af de storslåede, men glemte, danske skatte i vores nationale operarepertoire.

Bag operaen står et dansk kreativt hold. Heriblandt reumertvindende instruktør og nyansat teaterchef på Odense Teater, Jacob Schjødt, der sammen med en af Danmarks unge og lovende dirigenter, Christian Øland, har sit første engagement på Den Jyske Opera.

 

Spilledage og tilknyttede events
23. januar kl. 12:00 Gratis Musikalsk optakt - AFLYST Musikhuset Aarhus UDSAT
4. februar kl. 19:30 Premiere - AFLYST Musikhuset Aarhus UDSAT
5. februar kl. 19:30 AFLYST Musikhuset Aarhus UDSAT
6. februar kl. 15:00 AFLYST Musikhuset Aarhus UDSAT
23. februar kl. 19:30 AFLYST Det Kongelige Teater, Gamle Scene UDSAT
24. februar kl. 19:30 AFLYST Det Kongelige Teater, Gamle Scene UDSAT
26. februar kl. 19:30 AFLYST DGI Huset Vordingborg UDSAT
27. februar kl. 19:30 AFLYST MusikTeatret Albertslund UDSAT
1. marts kl. 19:30 AFLYST Royal Stage, Hillerød UDSAT
8. marts kl. 19:30 AFLYST Vejle Musikteater UDSAT
9. marts kl. 19:30 AFLYST Musikhuset Esbjerg UDSAT
11. marts kl. 19:30 AFLYST Deutsches Haus, Flensborg UDSAT
12. marts kl. 19:30 AFLYST Alsion, Sønderborg UDSAT

Se forestillingsbilleder fra Fête galante

Prøverne på Poul Schierbecks eneste opera begyndte i december, hvor vi arbejdede hen imod premieren d. 4. februar i Musikhuset Aarhus. Denne blev som bekendt aflyst på grund af corona-nedlukningen frem til d. 28. februar. Holdet har dog fortsat arbejdet i prøvesalen - under særlige corona-arbejdsforhold og med klaverakkompagnement. Planen er, at vi kan færdiggøre danmarksturnéen, der efter planen varer til og med d. 12. marts.

Forestillingsbilleder: Se hvordan kærlighedsfesten kommer ud af kontrol, og se om Suzon mon tilgiver Grev René hans bedrag?

Fotograf: Anders Bach


Interview: Mød dirigent Christian Øland

Hør dirigent Christian Øland fortælle om, hvilke muligheder, fornøjelser og udfordringer det giver, når man arbejder med et ukendt værk og selv skal skabe den musikalske tradition. Han fortæller også hvorfor, det er en skam, at der kun findes én Schierbeck opera.

 

 

Se billeder fra skræddersalen 

Den Jyske Operas skræddere arbejder netop nu med at levendegøre scenograf og kostumedesigner Astrid Lynge Ottosens kostumeskitser, der er fulde af flæser, plisseringer og fine detaljer. >>>Se flere billeder her.   
Foto: Anders Bach


Fête galante - handling

Den unge grev René gifter sig med den unge troskyldige pige, Suzon. Hun aner dog ikke, at ægteskabet er ugyldigt og underskrevet af en beruset lakaj. Teaterdirektøren Scaramouche opdager bedraget og vil udnytte situationen. Han får en notar til at underskrive dokumentet og tilbyder det til Suzon – han vil senere afkræve betaling for det. René tilstår, at vielsen var ugyldig, men indser at han ikke bare begærer, men rent faktisk elsker Suzon. Hun tror dog blot, han vil teste hende – hun har jo lige set det gyldige dokument. Da én af Renés venner, d’Argenville, gør tilnærmelser til Suzon, udfordrer René ham til duel. René forlanger tavshed af sine venner om bedraget – men Suzon har hørt det hele.

Kongen ankommer, afblæser duellen og forlanger at se bruden, som han har førsteret til på bryllupsnatten. René tøver, og Scaramouches kokette kone præsenteres i stedet som Suzon. Kongen er straks meget indtaget i hende – til stor fortrydelse for Scaramouche. Suzon afslører, at hun ved alt om Renés bedrag og river ægteskabskontrakten i stykker. Det lykkes dog René at få hende overbevist om sine reelle hensigter, og de forsones.

Fête galante deler dette motiv med nogle af det tidlige 1900-tals mest populære operaer: Richard Strauss' Rosenkavaleren og Ariadne på Naxos og portrætterne af ”små kvinder” i Puccinis operaer. Men Poul Schierbeck blander her ingredienserne af komik og lyrik på sin helt egen måde.  
 


Om komponisten: Poul Schierbeck  (1888- 1949) 

Poul Schierbeck blev født i København i et musikinteresseret akademisk hjem og begyndte efter sin studentereksamen at studere jura. Han afbrød dog studierne til fordel for private musikstudier med blandt andet Carl Nielsen og Thomas Laub som vejledere. I begyndelsen af 1. verdenskrig gjorde han militærtjeneste som løjtnant, men i 1916 fik han ansættelse som organist i Skovshoved Kirke, hvor han virkede til sin død i 1949.

I årene efter krigen begyndte Poul Schierbeck at gøre sig gældende som komponist. I 1919 giftede han sig med operasangerinden Sylvia Larsen, og sammen rejste ægteparret i 1920 på studierejse til Italien. Her færdiggjorde Poul Schierbeck sin Symfoni (op. 15), der var påbegyndt før krigen. Symfonien blev uropført i Gøteborg i 1922 med Carl Nielsen som dirigent, og overalt blev den godt modtaget og fremhævet for sin smukke orkesterklang. 

Det gav Poul Schierbeck mod til at begynde på sit næste store projekt: Operaen Fête galante (op. 25). Den bygger på et skuespil, som forfatteren Max Lobedanz havde sendt til Poul Schierbeck og i 1923 gik han i gang med at komponere. Arbejdet varede til 1927, for der var bud efter Poul Schierbeck fra mange sider. I 1931 blev Fête galante opført på Det Kgl. Teater og genopført i 1961-62. Selvom Fête galante er Schierbecks eneste opera, komponerede han andre musikdramtiske værker, heriblandt hørespil i radioen og filmmusik.

 


LÆS MERE OM DEN DANSKE SERIE

 

Læs mere om Fête galante i artiklen "Erotikken gnistrer"

Læs artiklen af Jens Brincker om Fête galante der er Poul Schierbecks hovedværk og det eneste af hans musikdramatiske værker som nåede frem til scenen. 

 

INFORMATION TIL BILLETVINDERE TIL FÊTE GALANTE? 

Hvis forestillingen aflyses eller afbrydes - uanset årsag - vil billetterne desværre ikke kunne ombyttes til kontanter, gavebeviser eller andre forestillinger på Den Jyske Opera. 


Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2020-21. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis. Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.
Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne. Læs programbogen online


Holdet bag
Billede af Christian Øland
Christian Øland Dirigent
Billede af Christian Øland Christian Øland

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Fête galante ('21)

Christian Øland er en af Danmarks unge, lovende dirigenter. Han er uddannet ved det anerkendte Sibelius Academy i Helsinki og blev efter blot et år i Finland udpeget som dirigentassistent for Det Finske Radiosymfoniorkester. Siden har han bl.a. lavet indspilninger med DR Symfoniorkestret, dirigeret Kungliga Hovkapellen ved Stockholmsoperaen, Copenhagen Phil, Odense Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester. Han har også dirigeret Benjamin Brittens opera En skærsommernatsdrøm og Tjajkovskijs ballet Romeo og Julie. i 2016 vandt han Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris. Fête galante er Christian Ølands debut på Den Jyske Opera.

Billede af Jacob Schjødt
Jacob Schjødt Instruktør
Billede af Jacob Schjødt Jacob Schjødt

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør Fête galante ('21)

Uddannet sceneinstruktør fra Statens Teaterskole og instruktør på en lang række forestillinger på teatre over hele landet. Senest Den mystiske sag om hunden i natten på Odense Teater. Andre titler omfatter Den uendelige historie på Aarhus Teater, Anne Sophie Hedvig på Odense Teater, Hamlet på Vendsyssel Teater og Lad den rette komme ind på Odense Teater, sidstnævnte vandt en Reumert for årets forestilling i 2016. Derudover er han medlem af dramaturgiatet på Odense Teater og Det Lille Teater. Fête galante er Jacob Schjødts første  engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Astrid Lynge Ottosen
Astrid Lynge Ottosen Scenograf og kostumedesigner
Billede af Astrid Lynge Ottosen Astrid Lynge Ottosen

Titel
Scenograf og kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf og kostumedesigner Fête galante ('21) Kostumedesigner Così fan tutte ('15)

Astrid Lynge Ottosen arbejder både med opera, teater og musical og har lavet scenografi og kostumer på en lang række teatre og produktioner herunder Matilda på Malmø Opera, Den uendelige historie på Aarhus Teater og Den mystiske sag om hunden i natten på Odense Teater. Derudover så forskellige produktioner som La Bohème, Jordens søjler, Hamlet, Cirkus Summarum og mange flere. På Den Jyske Opera var Astrid Lynge Ottosen kostumedesigner på Così fan tutte (2015).

Billede af Ib Asp
Ib Asp Lysdesigner
Billede af Ib Asp Ib Asp

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner Aida ('21) Lysdesigner Fête galante ('21) Lysdesigner Rigoletto ('20) Lysdesigner Bortførelsen fra seraillet ('20) Lysdesigner Eugen Onegin ('19) Lysdesigner La Traviata ('17) Lysdesigner 70 års opera ('17) Lysdesigner Hug en hæl og klip en tå ('16) Lysdesigner La Bohème ('14) Lysdesigner Figaros bryllup ('12) Lysdesigner Snehvides Spejl ('11) Lysdesigner Barberen i Sevilla ('11) Lysdesigner Die schweigsame Frau ('00) Lysdesigner Salome ('99) Lysdesigner Elektra ('98)

Ib Asp har på Den Jyske Opera designet lys til bl.a. Eugen Onegin ('19), La Traviata ('17), Hug en hæl og klip en tå ('16), La Bohème ('14), Figaros bryllup ('12), Snehvides Spejl ('11), Die schweigsame Frau ('00), Salome ('99) og Elektra ('98).

Han har desuden lavet lysdesign til forestillinger på Det Kongelige Teater, Operaen i Midten og Aarhus Sommeropera. Tidligere belysningsmester i Musikhuset Aarhus og lysmester på Teatret Svalegangen.

Medvirkende
Billede af Susanna Andersson
Susanna Andersson Suzon
Billede af Susanna Andersson Susanna Andersson

Titel
Suzon
Engagement på Den Jyske Opera
Suzon Fête galante ('21) Gilda Rigoletto ('20)

Sopran
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Guildhall School of Music and Drama, London
Udvalg af tidligere roller: Zerbinetta Ariadne på Naxos, Violetta La Traviata, Nattens Dronning Tryllefløjten

Billede af Clara Thomsen
Clara Thomsen Suzon
Billede af Clara Thomsen Clara Thomsen

Titel
Suzon
Engagement på Den Jyske Opera
Suzon Fête galante ('21) Gilda Rigoletto ('20) Konstanze Bortførelsen fra seraillet ('20)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Operaakademiet, København
Udvalg af tidligere roller: Alcina Alcina, Pamina Tryllefløjten, Konstanze Bortførelsen fra seraillet

Billede af Gert Henning-Jensen
Gert Henning-Jensen Grev René
Billede af Gert Henning-Jensen Gert Henning-Jensen

Titel
Grev René

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Operaakademiet, København / Mozarteum, Salzburg
Udvalg af tidligere roller: David Mestersangerne (Metropolitan Opera/ Covent Garden), Hertugen af Mantova Rigoletto, Rudolfo La Bohème

Anders Kampmann
Anders Kampmann Grev René
Anders Kampmann Anders Kampmann

Titel
Grev René

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: The Guildhall School of Music and Drama, London / Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Sylvester (Den glade enke), Canio (I Pagliacci), Alfredo (La Traviata)

Teit Kanstrup
Teit Kanstrup Scaramouche
Teit Kanstrup Teit Kanstrup

Titel
Scaramouche
Engagement på Den Jyske Opera
Orso / Silvio La Vendetta / I Pagliacci ('22)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København / Royal Academy of Music, London
Udvalg af tidligere roller: Don Giovanni (Don Giovanni), Figaro (Figaros bryllup), Marcello (La bohème)

Leif Jone Ølberg
Leif Jone Ølberg Scaramouche
Leif Jone Ølberg Leif Jone Ølberg

Titel
Scaramouche
Engagement på Den Jyske Opera
Scaramouche Fête galante ('21) Eugen Onegin Eugen Onegin ('19) Bogø HjerteLyd ('20) Escamillo Carmen ('19) Bogø HjerteLyd ('19) Tadeusz Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Baryton
Nationalitet: Norsk
Uddannelse: Operaakademiet, København / Guildhall School of Music & Drama, London
Udvalg af tidligere roller: Henrik (Maskarade), Onegin (Eugen Onegin), Figaro (Barberen i Sevilla)

Billede af Lena Haselmann
Lena Haselmann La Scaramouche
Billede af Lena Haselmann Lena Haselmann

Titel
La Scaramouche
Engagement på Den Jyske Opera
La Scaramouche Fête galante ('21) Mercédès Carmen ('19)

Nationalitet: Tysk-norsk
Uddannelse: Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim
Udvalg af tidligere roller: Mercedes Carmen, Annius Titus, Chiappina Ti vedo, ti sento, mi perdo (La Scala)

Dorothea Spilger
Dorothea Spilger La Scaramouche
Dorothea Spilger Dorothea Spilger

Titel
La Scaramouche
Engagement på Den Jyske Opera
Amneris Aida ('21) La Scaramouche Fête galante ('21) Maddalena Rigoletto ('20) Solist Opera i parken ('19) Lisa Passageren ('18)

Mezzosopran
Nationalitet: Tysk
Uddannelse: Hochschule für Musik und Theater München
Udvalg af tidligere roller: Lisa i Passageren, Hans Hans og Grethe, Amneris Aida

Christian Damsgaard
Christian Damsgaard Kong Ludvig XV
Christian Damsgaard Christian Damsgaard

Titel
Kong Ludvig XV
Engagement på Den Jyske Opera
Goro Madama Butterfly ('16) Juan Don Quichotte ('14)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Conservatorium van Amsterdam
Udvalg af tidligere roller: Creonte (Antigona), Kromow (Den glade enke), Goro (Madama Butterfly)

Billede af Thomas Christian Sigh
Thomas Christian Sigh Markis d'Argenville
Billede af Thomas Christian Sigh Thomas Christian Sigh

Titel
Markis d'Argenville
Engagement på Den Jyske Opera
Osmin Bortførelsen fra seraillet ('20) Zaretskij Eugen Onegin ('19) En rakker Michael Kohlhaas ('19) Sepa Kleopatra ('19) Moralés Carmen ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Colline La bohème, Sepa Kleopatra, Masetto Don Juan

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Marcus Birgersson
Marcus Birgersson Abbed Lauzannes
Billede af Marcus Birgersson Marcus Birgersson

Titel
Abbed Lauzannes
Engagement på Den Jyske Opera
Et bud Aida ('21)

Tenor
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Musikhögskolan i Malmö
Udvalg af tidligere roller: Tebaldo Romeo og Julie, slotsvagt / borger Michael Kohlhaas, Dr. Blind Flagermusen
Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Andreas Winther
Andreas Winther Marskal Saint Lambert
Billede af Andreas Winther Andreas Winther

Titel
Marskal Saint Lambert
Engagement på Den Jyske Opera
2. inkassator Sunset Boulevard ('22) Zaretskij Eugen Onegin ('19) La Dancaïro Carmen ('19) 1. SS-mand Passageren ('18) Marquis d’Obigny La Traviata ('17)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Musikhochschule Lübeck / Syddansk Musikkonservatorium, Odense
Udvalg af tidligere roller: Le Dancaïro (Carmen), Zaretskij (Eugen Onegin), Marquis d’Obigny (La Traviata)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Morten Wang
Morten Wang Grev Montmorency
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
Grev Montmorency
Engagement på Den Jyske Opera
1. inkassator Sunset Boulevard ('22) Fyrst Basil Basilowitsch Greven af Luxembourg ('21) Marullo Rigoletto ('20) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19) La Dancaïro Carmen ('19) En steward Passageren ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Alcindoro (La bohème), Le Dancaïro (Carmen), Fyrst Basil Basilowitsch (Greven af Luxembourg)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Jens Jagd
Jens Jagd Notaren
Billede af Jens Jagd Jens Jagd

Titel
Notaren
Engagement på Den Jyske Opera
Sheldrake Sunset Boulevard ('22) Konstabel Konietzke Inkognito Royal ('21) Triquet Eugen Onegin ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium / Syddansk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Triquet (Eugen Onegin), Konstabel Konietzke (Inkognito Royal), Sheldrake (Sunset Boulevard)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Erik Bekker Hansen
Erik Bekker Hansen Jean, lakaj
Billede af Erik Bekker Hansen Erik Bekker Hansen

Titel
Jean, lakaj
Engagement på Den Jyske Opera
Manfred Sunset Boulevard ('22) Journalist Inkognito Royal ('21) Le Remendado Carmen ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Arturo Lucia di Lammermoor, Yamadori Madama Butterfly, Gastone La Traviata

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Joan Ribalta
Joan Ribalta Majordomus
Billede af Joan Ribalta Joan Ribalta

Titel
Majordomus
Engagement på Den Jyske Opera
4. påklæder Sunset Boulevard ('22) René, greven af Luxembourg Greven af Luxembourg ('22) Et bud Aida ('21) Borsa Rigoletto ('20)

Tenor
Nationalitet: Catalansk
Uddannelse: École Normale de Musique, Paris
Udvalg af tidligere roller: Tamino Tryllefløjten, Tonio Regimentets datter, Arnold Wilhelm Tell

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Estrid Molt Ipsen
Estrid Molt Ipsen Annette, kammerpige
Estrid Molt Ipsen Estrid Molt Ipsen

Titel
Annette, kammerpige
Engagement på Den Jyske Opera
Juliette Vermont Greven af Luxembourg ('22) Solist I går og i morgen ('20) Hannah Passageren ('18)

Mezzosopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Flora (La Traviata), solist (I går og i morgen), Juliette Vermont (Greven af Luxembourg)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Sine Algreen Møller
Sine Algreen Møller Annette, kammerpige
Billede af Sine Algreen Møller Sine Algreen Møller

Titel
Annette, kammerpige
Engagement på Den Jyske Opera
Filipjevna Eugen Onegin ('19) Tanne Hug en hæl og klip en tå ('16) Glasa Katja Kabanova ('13)

Sine er medlem af Copland-kvartetten, hvis teaterkoncert Twelve Poems of Emily Dickinsson er blevet opført på Kunsten og Transformator i Aalborg, og opføres igen bl.a. i Utzon Center i efteråret. Sine har sunget Moderens parti i Gades Elverskud og altpartiet i Pergolesis Stabat Mater. I 2010 varetog hun rollen som Mrs. Peachum i Brittens Tiggeropera i konservatorie-regi på Helsingør Teater i Aarhus. Senere samme år blev hun ansat i Den Jyske Operas Kor. Sine har fået undervisning af Ulrich Stærk og deltaget i mesterkurser med Barbara Bonney, Kirsten Buhl Møller og Tove Lønskov.

Billede af Lars Fentz Krogh
Lars Fentz Krogh Robert, tjener
Billede af Lars Fentz Krogh Lars Fentz Krogh

Titel
Robert, tjener
Engagement på Den Jyske Opera
Hog-Eye Sunset Boulevard ('22)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Tung (Den magiske brilliant), Vægter (Maskerade), Antonio (Figaros bryllup)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester 4. - 6. februar (aflyst)
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
4. - 6. februar (aflyst)

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Billede af Copenhagen Phil
Copenhagen Phil 23. februar - 1. marts
Billede af Copenhagen Phil Copenhagen Phil

Titel
23. februar - 1. marts

Copenhagen Phil - hele Sjællands symfoniorkester – er landsdelsorkester for Sjælland, Lolland og Falster. Orkestret formidler den klassiske musik på højeste niveau igennem traditionelle og nye koncertformater målrettet publikum i alle aldre. Målet er at bringe den klassiske musik ud til så mange som muligt. Copenhagen Phil kan derfor opleves i klassiske koncerter, koncerter for og med børn og unge, familiekoncerter, jule- og nytårskoncerter, koncerter i samspil med rytmiske musikere og andre kulturinstitutioner samt formater målrettet erhvervslivet. Og så er Copenhagen Phil at finde i orkestergraven til Den Jyske Operas forestillinger på Fyn og Sjælland.

Billede af Sønderjyllands Symfoniorkester
Sønderjyllands Symfoniorkester 8., 9. og 12. marts
Billede af Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderjyllands Symfoniorkester

Titel
8., 9. og 12. marts

Med en hjemmebane dækkende Syd- og Sønderjylland samt Sydslesvig er Sønderjyllands Symfoniorkester Danmarks eneste "grænseoverskridende" landsdelsorkester. Samarbejdsrelationer med både nationale og internationale kunstnere skaber orkesterets musikalske diversitet. Orkestret udgør en kulturel sammenhængskraft i regionen.

Fakta

Opera i 3 akter

Musik Poul Schierbeck
Libretto Max Lobedanz
Førsteopførelse 1. september 1931 på Det Kgl. Teater i København
Synges på dansk med danske overtekster
Varighed ca. 2 t. 30 min. inkl. pause

Billetinfo

Billetpriser Musikhuset Aarhus 
Billet kr. 350,- / 485,-/ 595,-

Turné: 4. februar - 12. marts 2021 *UDSAT TIL EN SENERE SÆSON*

TAK FOR STØTTEN TIL DEN DANSKE SERIE

TAK FOR STØTTEN TIL FÊTE GALANTE


Poul og Sylvia Schierbecks Legat
Aage og Ulla Filtenborgs fond af 8. november
Knud Højgaards Fond

Sequence contains no elements

Musikalsk Optakt på Fête galante i Musikhuset Aarhus

**Opdateret d. 7. januar 2021**

På grund af de forlængede corona-restriktioner kan Fête galante forestillingerne d. 4., 5. og 6. februar i Musikhuset Aarhus desværre ikke gennemføres.

Lørdag d. 23. januar 2021 kl. 12-13 kan du få en introduktion til den danske opera Fête galante. Her indfører vært Leif V.S. Balthzersen publikum i temaerne, musikken og handlingen i den folkekære komponist Poul Schierbecks eneste opera. Du vil også komme til at høre enkelte musikalske bidder fremført af nogle af de medvirkende sangere og en pianist. 

Fête galante turnerer i hele landet fra d. 4. februar til 12. marts 2021. Den Musikalske Optakt sker i forbindelse med, at operaen har premiere d. 4. februar og spiller til og med d. 6. februar i Musikhuset Aarhus. 

OBS: Der er ikke flere pladser til dette arrangement

Sted: Lille Sal, Musikhuset Aarhus. 
Tidpunkt: Lørdag d. 23. januar 2021 kl. 12-13.
Pris: Gratis

 

Generalprøve for unge og studerende i Musikhuset Aarhus

**Opdateret d. 7. januar 2021**

På grund af de forlængede corona-restriktioner kan Fête galante forestillingerne d. 4., 5. og 6. februar i Musikhuset Aarhus desværre ikke gennemføres.

Unge under 26 og studerende kan opleve generalprøven på Poul Schierbecks Fête galante for kun 65 kroner. Billetterne skal hentes i Billetsalget i Musikhuset Aarhus ved fremvisning af gyldigt studiekort eller ID.  

OBS: Udsolgt

Sted: Store Scene, Musikhuset Aarhus. 
Tidpunkt: Onsdag d. 3. februar 2021 kl. 12.00
Pris: 65 kroner.