Spilledage: 22. 24. 26. 28. august 2018
Spillested: Musikhuset Aarhus
Billetsalget er ikke åbent

Passageren - Årets Forestilling 2018

Weinbergs gribende opera om holocaust, Passageren, er Reumertnomineret i kategorien "Årets Opera" og har fået prisen "Årets Forestilling" 2018. 

Spilledage og tilknyttede events
22. august kl. 19:30 Skandinavisk premiere Musikhuset Aarhus Køb billet
24. august kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet
26. august kl. 15:00 Musikhuset Aarhus Køb billet
28. august kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet

Passageren er nomineret til Reumert "Årets Opera"

Passageren fik tidligere på året publikumsprisen "Årets Forestilling 2018". Juryens motivation (uddrag): “Den Jyske Operas nye operachef Philipp Kochheim, som selv har iscenesat, ser det som én af sine vigtigste opgaver at udfordre opfattelsen af opera og også spille andet end de gænge 60 gengangere. Han har truffet et overraskende og sikkert valg med Passageren. Et dramatisk og filosofisk påtrængende emne sat i moderne effektfuld og inddragende musik af Mieczysław Weinberg.”

Læs mere om prisen hos Performing Arts Platform: http://theplatform.dk/da/aarets-forestilling-2018/


Passageren

En sand historie om skyld og had

Mieczyslaw Weinbergs opera Passageren fik sin uropførelse i 2010 – mere end fyrre år efter at den var blevet komponeret – og nu bliver den kaldt ét af det 20. århundredes mesterværker. Siden uropførelsen er operaen blevet opført bl.a. i London, New York og Frankfurt for et både entusiastisk og dybt berørt publikum. Efter hele Weinbergs familie blev myrdet under holocaust, ønskede han at skrive et værk, som omhandlede krigens gru og samtidig viste hans stærke tro på, at friheden, retfærdigheden og menneskeligheden vil sejre til sidst. Weinberg fandt sit perfekte operaemne i Zofia Posmysz’ selvbiografiske roman, der skildrer hendes oplevelser som fange i Auschwitz.

Handling

I 1960 krydser et midaldrende ægtepar Atlanterhavet ombord på et skib. Walter, som er diplomat, har fået en ny stilling i Sydamerika. Ombord møder hans kone, Lisa, en mystisk passager, som minder hende om én, hun kendte under krigen. Overvældet af dette møde indrømmer hun overfor sin mand, at hun var fangevogter i koncentrationslejren Auschwitz. Hun tror, at den passager, som hun har mødt, er Marta, en fange fra Auschwitz. Lisa bliver dermed konfronteret med fortrængte dele af sit liv og bliver tvunget til at stå ansigt til ansigt med sandheden. Hendes forfærdelige fortid trænger sig på og afslører hendes livs løgne: Auschwitz vender tilbage. Walter må erfare, at hans kone, Lisa, har holdt Marta som en slags slave, mens hun tillod, at Martas kæreste, Tadeusz, blev slået ihjel for øjnene af hende. Jo dybere Lisa dykker ned i sin fortid, desto mere bliver hun spundet ind i et net af modsigelser, indtil hun til sidst endelig direkte konfronterer den mystiske passager...

Læs mere om Passageren side 10-25 i programbogen online på: https://issuu.com/denjyskeopera/docs/season2018-19

Fordyb dig i passageren

Studiemateriale
I anledning af opførelsen af Passageren har Den Jyske Opera udarbejdet studiemateriale, som fokuserer på holocaust. Materialet er målrettet gymnasieelever, men kan bruges af alle interesserede. Materialet er udarbejdet i samarbejde af lærere fra Favrskov Gymnasium.
Se studiemateriale

Udstilling om Zofia Posmysz' liv 
3.-28. august, Musikhuset Aarhus
Zofia Posmysz var fange i Auschwitz 1942-45. Efter krigen blev hun forfatter og skrev bl.a. Passageren, som operaen Passageren er baseret på.
Udstillingen præsenteres i samarbejde med MOCAK (Museum of Contemporary Art in Krakow) og Musikhuset Aarhus
Se billedgalleri fra udstillingen

Udstilling om Zofia Posmysz' litteratur 
3.-28. august, Kvindemuseet Aarhus
Operaen Passageren er baseret bogen Passageren, som bygger på forfatteren Zofia Posmysz oplevelser som fange i Auschwitz
Udstillingen præsenteres i samarbejde med MOCAK (Museum of Contemporary Art in Krakow) og Kvindemuseet Aarhus
Se billedgalleri fra udstillingen

Generalprøve for unge
20. august kl. 12.00-15.00, Musikhuset Aarhus
Kun adgang for unge under 25 år og studerende. Billetpris kr. 60. Billetkøb ved personlig henvendelse i Musikhuset Aarhus. Introduktion kl. 11.15.

Introduktioner
Før hver forestillinger er der gratis introduktioner 
1 time før forestillingen - lang introduktion
20 minutter før forestillingen - kort introduktion


Lyt til musikken

Passageren fik først sin verdenspremiere i 2010, men er siden blevet opført i i Bregenz, Warszawa, London, Houston, New York, Chicago, Detroit, Frankfurt, Miami, Ekaterinburg, Moskva, Dresden. Find materiale om Passageren på youtube med introduktioner og smagsprøver på musikken fra disse operahuse rundt i verden via Google/YouTube eller lån/køb DVD indspilninger.

Hvis du er interesseret i at høre mere musik af Weinberg, får du her tre tip af operachef Philipp Kochheim, som du selv kan google videre på.


Operachef Philipp Kochheim

Operachef Philipp Kochheim har valgt Passageren som sin første forestilling på Den Jyske Opera og instruerer selv denne forestilling.
Læs mere om Philipp Kochheim i programbogen side 20.


Billedgalleri

Se hele billedgalleriet fra Passageren. Klik her
Foto Kåre Viemose for Den Jyske Opera.


Video arkiv

This links to https://www.youtube.com/watch?v=LcFXqHc2w4U
This links to https://www.youtube.com/watch?v=zsome7cT_eA
This links to https://www.youtube.com/watch?v=ec5X12ogd_U
Holdet bag
Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Instruktør
Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør La Vendetta / I Pagliacci ('22) Instruktør Sunset Boulevard ('22) Instruktør Greven af Luxembourg ('22) Librettist og instruktør Inkognito Royal ('21) Librettist og instruktør I går og i morgen ('20) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør María de Buenos Aires ('19) Instruktør Passageren ('18)

Philipp Kochheim er født og opvokset i Hamborg, nu bosat i Aarhus. Han har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Han har været operachef på Staatstheater Braunschweig fra 2013-2017. Philipp Kochheim er som instruktør kendt for at blande nyt med gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals. Han har modtaget en af de vigtigste tyske teaterpriser, Dr. Otto-Kasten-Preis, for Così fan tutte (2003), Götz-Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004), Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013) og Osterreichischer Musiktheaterpreis (2019) for sin opsætning af musicalen Ragtime.

Philipp Kochheim har været operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017. Her har han har instrueret Passageren (2018), María de Buenos Aires (2019), Michael Kohlhaas (2019), Bortførelsen fra seraillet (2020), Greven af Luxembourg (2022), Sunset Boulevard (2022) og La Vendetta / I Pagliacci (2022). Derudover har han skrevet og instrueret I går og i morgen (2020) og Inkognito Royal (2021).

På Den Jyske Opera står han bl.a. bag Den Danske Serie, der udforsker dansk musikhistories rigdom med nye, gamle og glemte operaperler.

 

Christopher Lichtenstein
Christopher Lichtenstein Dirigent
Christopher Lichtenstein Christopher Lichtenstein

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Tryllefløjten ('23) Dirigent La Vendetta / I Pagliacci ('22) Dirigent Greven af Luxembourg ('22) Dirigent Julesang og Messingklang ('21) Dirigent Inkognito Royal ('21) Dirigent Rigoletto ('20) Dirigent Passageren ('18)

Christopher Lichtenstein har været musikchef på Den Jyske Opera siden september 2020 og er bosat i Aarhus med sin familie. På Den Jyske Opera har han dirigeret Passageren (2018), Rigoletto (2020), Inkognito Royal (2021), Aida (2021), Greven af Luxembourg (2022), La Vendetta / I Pagliacci (2022) og i foråret 2023 Tryllefløjten.

Christopher Lichtenstein er uddannet ved Hochschule für Musik i Würzburg. Han fik sin debut som dirigent i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, som han efterfølgende var fast tilknyttet som 1. kapelmester. Christopher Lichtenstein blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet det samme år. Ud over sit arbejde med klassiske operaer og operetter (ToscaRigoletto m.fl.) har Christopher Lichtenstein været engageret til flere urpremierer.

Billede af Anja Jungheinrich
Anja Jungheinrich Scenograf og kostumedesigner
Billede af Anja Jungheinrich Anja Jungheinrich

Titel
Scenograf og kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Michael Kohlhaas ('19) Scenograf Passageren ('18)

Siden 2001 har Anja Jungheinrich arbejdet freelance som scenograf og kostumedesigner indenfor skuespil og opera ved teatre og operahuse i Tyskland, Schweiz, Østrig og Luxembourg. Siden 2001, hvor de lavede Mona Lisa og Spøgelsessonaten sammen i Heidelberg, har hun haft et tæt samarbejde med Philipp Kochheim, og deres første fælles produktion på Den Jyske Opera var Passageren i 2018.

Billede af Frank Kaster
Frank Kaster Lysdesigner
Billede af Frank Kaster Frank Kaster

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner Passageren ('18)

Lysdesigner Frank Kaster er uddannet ved München Technical University og har siden da arbejdet som lysdesigner og scenograf på flere teatre i Tyskland og var fra
2001-2009 teknisk chef på Schauspiel Frankfurt. Siden 2010 har han været leder af lysafdelingen for Staatstheater Braunschweig med produktioner som Miss Sara Sampson
og Tristan og IsoldePassageren er Frank Kasters første engagement på Den Jyske Opera.

Medvirkende
Dorothea Spilger
Dorothea Spilger Lisa
Dorothea Spilger Dorothea Spilger

Titel
Lisa
Engagement på Den Jyske Opera
Amneris Aida ('21) La Scaramouche Fête galante ('21) Maddalena Rigoletto ('20) Solist Opera i parken ('19) Lisa Passageren ('18)

Mezzosopran
Nationalitet: Tysk
Uddannelse: Hochschule für Musik und Theater München
Udvalg af tidligere roller: Lisa i Passageren, Hans Hans og Grethe, Amneris Aida

Stefania Dovhan
Stefania Dovhan Marta
Stefania Dovhan Stefania Dovhan

Titel
Marta
Engagement på Den Jyske Opera
Kleopatra Kleopatra ('19) Marta Passageren ('18)

Sopran
Nationalitet: Ukranisk-amerikansk
Uddannelse: Opern Akademie Augsburg, Tyskland
Udvalg af tidligere roller: Mimi (La bohème), Marta (Passageren), Kleopatra (Kleopatra)

Billede af Daniel Szeili
Daniel Szeili Walther
Billede af Daniel Szeili Daniel Szeili

Titel
Walther
Engagement på Den Jyske Opera
Kurfyrsten af Sachsen Michael Kohlhaas ('19) Don José Carmen ('19) Walther Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Tenor

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Ludwig-Maximilian University, München/Tyskland

Udvalg af tidligere roller:
MacDuff Macbeth
Idomeneo Idomeneo
Lenski Eugene Onegin

Leif Jone Ølberg
Leif Jone Ølberg Tadeusz
Leif Jone Ølberg Leif Jone Ølberg

Titel
Tadeusz
Engagement på Den Jyske Opera
Scaramouche Fête galante ('21) Eugen Onegin Eugen Onegin ('19) Bogø HjerteLyd ('20) Escamillo Carmen ('19) Bogø HjerteLyd ('19) Tadeusz Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Baryton
Nationalitet: Norsk
Uddannelse: Operaakademiet, København / Guildhall School of Music & Drama, London
Udvalg af tidligere roller: Henrik (Maskarade), Onegin (Eugen Onegin), Figaro (Barberen i Sevilla)

Billede af Tanja Kuhn
Tanja Kuhn Katja
Billede af Tanja Kuhn Tanja Kuhn

Titel
Katja
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Heloise Michael Kohlhaas ('19) Tatjana Eugen Onegin ('19) Charmion Kleopatra ('19) Michaëla Carmen ('19) Katia Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Sopran

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Academy of Music and Performing Arts, Stuttgart/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Senta Den Flyvende Hollænder
Irene Rienzi
Elettra Idomeneo

Billede af Johanne Højlund
Johanne Højlund Krystina
Billede af Johanne Højlund Johanne Højlund

Titel
Krystina
Engagement på Den Jyske Opera
Olga Eugen Onegin ('19) Carmen Carmen ('19) Omø HjerteLyd ('19) Krystina Passageren ('18) Mezzo-sopran Opera i parken ('18) Ursula Intet ('17) Tisbe Askepot ('16)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Kongelige Operaakademi, København/Danmark

Udvalg af tidligere roller:
Ursula Intet
Tisbe Askepot
Maddalena Rigoletto

Johanne Højlund er uddannet i København og har på Operaakademiet bl.a. sunget Dinah i Trouble in Tahiti, Cornelia i Giulio Cesare og Olga i Eugene Onegin. Dertil kommer Kate Pinkerton i Madama Butterfly på Det Kongelige Teater, Maddalena i Rigoletto på Schlossoper Haldenstein og hovedrollen Lucy i Er Gud hjemme? på Operaen i Midten. Johanne havde sin debut på Den Jyske Opera i 2016, hvor hun sang rollen som Tisbe i Askepot. 

Billede af Lise Christensen
Lise Christensen Vlasta
Billede af Lise Christensen Lise Christensen

Titel
Vlasta
Engagement på Den Jyske Opera
Omø HjerteLyd ('20) Mercédès Carmen ('19) Vlasta Passageren ('18)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: The Guildhall School of Music and Drama, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, The National Opera Studio, London/England

Udvalg af tidligere roller: 
Suzuki Madama Butterfly
Octavian Rosenkavaleren
Orlofsky Flagermusen

Billede af Silvia Micu
Silvia Micu Yvette
Billede af Silvia Micu Silvia Micu

Titel
Yvette
Engagement på Den Jyske Opera
Blonde Bortførelsen fra seraillet ('20) Sopran Opera i parken ('18) Yvette Passageren ('18) Frasquita Carmen ('18)

Sopran
Nationalitet: Rumænsk
Uddannelse: Universitatea Naţională de Muzică, Bukarest
Udvalg af tidligere roller: Frasquita (Carmen), Susanna (Figaros bryllup), Mimi (La bohème)

Billede af Bolette Bruno Hansen
Bolette Bruno Hansen Bronka
Billede af Bolette Bruno Hansen Bolette Bruno Hansen

Titel
Bronka
Engagement på Den Jyske Opera
Massør Sunset Boulevard ('22) Filipjevna Eugen Onegin ('19) Bronka Passageren ('18)

Mezzosopran/Alt
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Filipjevna (Eugen Onegin), Kabanicha (Katja Kabanova), Marcellina (Figaros Bryllup)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Estrid Molt Ipsen
Estrid Molt Ipsen Hannah
Estrid Molt Ipsen Estrid Molt Ipsen

Titel
Hannah
Engagement på Den Jyske Opera
Juliette Vermont Greven af Luxembourg ('22) Solist I går og i morgen ('20) Hannah Passageren ('18)

Mezzosopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Flora (La Traviata), solist (I går og i morgen), Juliette Vermont (Greven af Luxembourg)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Annette Dahl
Annette Dahl Den gamle dame
Billede af Annette Dahl Annette Dahl

Titel
Den gamle dame
Engagement på Den Jyske Opera
Astrolog Sunset Boulevard ('22) Den gamle dame Passageren ('18)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Berta (Barberen i Sevilla), Den gamle dame (Passageren), solist (I går og i morgen)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Andreas Winther
Andreas Winther 1. SS-mand
Billede af Andreas Winther Andreas Winther

Titel
1. SS-mand
Engagement på Den Jyske Opera
2. inkassator Sunset Boulevard ('22) Zaretskij Eugen Onegin ('19) La Dancaïro Carmen ('19) 1. SS-mand Passageren ('18) Marquis d’Obigny La Traviata ('17)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Musikhochschule Lübeck / Syddansk Musikkonservatorium, Odense
Udvalg af tidligere roller: Le Dancaïro (Carmen), Zaretskij (Eugen Onegin), Marquis d’Obigny (La Traviata)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Thomas Christian Sigh
Thomas Christian Sigh 2. SS-mand
Billede af Thomas Christian Sigh Thomas Christian Sigh

Titel
2. SS-mand
Engagement på Den Jyske Opera
Osmin Bortførelsen fra seraillet ('20) Zaretskij Eugen Onegin ('19) En rakker Michael Kohlhaas ('19) Sepa Kleopatra ('19) Moralés Carmen ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Colline La bohème, Sepa Kleopatra, Masetto Don Juan

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Tobias Glagau
Tobias Glagau 3. SS-mand
Billede af Tobias Glagau Tobias Glagau

Titel
3. SS-mand
Engagement på Den Jyske Opera
3. SS-mand Passageren ('18)

Tenor

Nationalitet: Tysk

Udvalg af tidligere roller: 
3. SS-mand Passageren (2016-17)
1. præst Tryllefløjten (2017-18)
Jack O'Brian Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny (2018-19)

Har sunget på Schleswig-Holstein Music Festival, Festival de la Chaise-Dieu (Frankrig) og Eilat Chamber Music Festival (Israel).

Billede af Birgitte Mosegaard Pedersen
Birgitte Mosegaard Pedersen En SS-vagt
Billede af Birgitte Mosegaard Pedersen Birgitte Mosegaard Pedersen

Titel
En SS-vagt
Engagement på Den Jyske Opera
Angèle Didier Greven af Luxembourg ('22) Larina Eugen Onegin ('19) En SS-vagt Passageren ('18)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Butterfly (Madama Butterfly), Musetta (La bohéme), Marcellina (Figaros Bryllup)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Eline Denice Risager
Eline Denice Risager En kapo
Billede af Eline Denice Risager Eline Denice Risager

Titel
En kapo
Engagement på Den Jyske Opera
En kapo Passageren ('18) Trille Hug en hæl og klip en tå ('16) Feklusa Katja Kabanova ('13) Barbarina Figaros Bryllup ('12) Prinsesse Miamaja Jul På Slottet ('07) Siebel Faust ('07)

Mezzosopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Trille (Hug en hæl og klip en tå), Feklusa (Katja Kabanova), Barbarina (Figaros bryllup)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Morten Wang
Morten Wang En steward
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
En steward
Engagement på Den Jyske Opera
1. inkassator Sunset Boulevard ('22) Fyrst Basil Basilowitsch Greven af Luxembourg ('21) Marullo Rigoletto ('20) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19) La Dancaïro Carmen ('19) En steward Passageren ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Alcindoro (La bohème), Le Dancaïro (Carmen), Fyrst Basil Basilowitsch (Greven af Luxembourg)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Jens Bové
Jens Bové En passager
Billede af Jens Bové Jens Bové

Titel
En passager
Engagement på Den Jyske Opera
Jones / læge Sunset Boulevard ('22) Kongen af Egypten Aida ('21) Livlæge / 3. journalist Inkognito Royal ('21) Grev Ceprano Rigoletto ('20) En kaptajn Eugen Onegin ('19) Lilas Pastia Carmen ('18)

Bas
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium, Aalborg
Udvalg af tidligere roller: Sarastro (Tryllefløjten), Kaspar (Jægerbruden), Gremin (Eugen Onegin)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af TalentU
TalentU Kor
Billede af TalentU TalentU

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Inkognito Royal ('21) Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Passageren ('18) Kor Opera i parken ('18)

TalentU er Den Jyske Operas talentudviklingsprogram for unge mellem 16 og 22 år. Programmet er for alle unge med interesse og talent for musikdramatik. Hos TalentU tilbydes de unge en helt særlig vekselvirkning mellem praktisk træning og medvirken i operaforestillinger i forskellige formater. Fælles for produktionerne er, at TalentU hver gang samarbejder med og udvikles, understøttes og udfordres af professionelle scenekunstnere. Træningen består i sang, drama, kor, kropsligt arbejde og improvisation.

Læs mere om TalentU her.

DJO Kor 2019-20
Den Jyske Operas Kor Kor
DJO Kor 2019-20 Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor La Vendetta / I Pagliacci ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Pressemateriale

Passageren

Passageren (Mieczyslaw Weinberg)
Premiere: 22.-28. august i Musikhuset Aarhus. Den Jyske Operas Kor og solister. Aarhus Symfoniorkester.

12. juni 2018 Download pressemeddelelse (generelt om Passageren)

juli/august 2018 Download pressemeddelelse (om udstilling om Zofia Posmysz, forfatter og overlevende fra Auschwitz, hvis selvbiografi Passageren er baseret på)

2. august 2018 Download pressemeddelelse om unge på scenen og på tilskuerpladserne

Læs mere på hjemmesiden om Passageren

Download grafik:
Ikon kvadrat med titel
Ikon bredformat med titel
Ikon uden titel
Kun titel

Tak for støtten

STØTTE TIL PASSAGEREN

Augustinus Fonden
Beckett-Fonden
Knud Højgaards Fond 
Oticon Fonden
The Adam Mickiewicz Institute, Polska Music
Vilhelm Kiers Fond 
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  

EVENTSTØTTE

Støtte til TalentU:
Fonden Aarhus 2017
Det Obelske Familiefond
Statens Kunstfond

Støtte til udstilling om Zofia Posmysz:
NRW KULTURsekretariat
Aage og Ulla Filtenborgs Fond af 8. november
Fonden Aarhus 2017

Udstillingspartnere:
Kvindemuseet Aarhus
MOCAK Museum of Contemporary Art in Krakow
Musikhuset Aarhus

FAKTA
INFO

Sequence contains no elements