Spilledage: 21., 22. og 24. august 2019
Spillested: Musikhuset Aarhus
Billetsalget er ikke åbent

Revolutionær eller terrorist?

I anden del af Den Jyske Operas Danske Serie oplever vi, hvordan en helt almindelig mand, en simpel hestehandler, bliver terrorist og hærger en hel landsdel. Den glemte danske komponist Paul August von Klenau baserer sin medrivende opera-thriller på Heinrich von Kleists udødelige novelle med samme titel og understreger den med et uforglemmeligt, smukt partitur, der kombinerer både et senromantisk, modernistisk og middelalderligt tonesprog, som gjorde denne opera til en stor succes ved premieren i Stuttgart i 1933. Efter 2. verdenskrig har værket - indtil nu - aldrig været opført

Spilledage og tilknyttede events
12. juni kl. 19:00 OperaSalon Musikhuset Aarhus Gratis
10. august kl. 13:00 Musikalsk optakt til Michael Kohlhaas Musikhuset Aarhus Gratis
21. august kl. 19:30 Skandinavienspremiere Musikhuset Aarhus Køb billet
22. august kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet
24. august kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet

Handling

Året er 1532, stedet Brandenburg i Tyskland. På et marked møder kurfyrsten af Sachsen en spåkone, som efter at have givet ham et imponerende eksempel på sine evner, skriver kurfyrstens fremtid på et ark papir. Hun indkapsler papiret i en amulet og smider det ind i menneskemængden. Kurfyrsten er forfærdet, men ikke i stand til at finde amuletten.
En hestehandler ved navn Michael Kohlhaas finder amuletten og får at vide, at han skal beholde den uåbnet indtil en dag i fremtiden, hvor han måske kommer i fare: Amuletten vil da redde hans liv.

Et par dage senere er Kohlhaas tvunget til at aflevere sine to bedste heste som depositum på en toldstation bestyret af den korrupte junker af Tronka. Hjemvendt opdager han, at depositummet har været ulovligt at opkræve. Han forlanger at få sine heste tilbage, for kun at finde ud af, at de i mellemtiden er blevet mishandlet og nu er tæt på at dø.

Kohlhaas sagsøger junkeren, men har ingen chance mod den magtfulde og indflydelsesrige adelsmand; hans søgsmål bliver afvist, og hans kone bliver alvorligt såret, da hun forsøger at aflevere en anmodning til kurfyrsten af Sachsen.

Nu sværger Kohlhaas hævn, samler en hurtigt voksende hær og jagter junkeren over hele landet. Han brænder slottet i Tronka, et kloster, der tilbød ly til junkeren og derefter byerne Wittenberg og Leipzig.

Martin Luther blander sig i affæren og arrangerer en amnesti for Kohlhaas, så han kan få en retfærdig retssag. Men snart bliver amnestien brudt, og Kohlhaas smides i fængsel. Kejseren i Wien føler, at aristokratiets autoritet trues og dømmer Kohlhaas til døden. Kurfyrsten af Sachsen lover at redde ham, hvis han udleverer amuletten til ham, men Kohlhaas nægter at stole på ham igen og sluger papiret med spådommen.

I en sidste retssag opnår Kohlhaas retfærdighed og kompensation og indvilliger derefter i at tage sin straf: Kohlhaas bliver halshugget, mens kurfyrsten af Brandenburg hyldes for endelig at bringe fred.

 

Billedgalleri Michael Kohlhaas

Se flere fotos fra Michael Kohlhaas her


Opera After Party

Opera After Party 21. august efter premieren i Musikhuset Aarhus
Kom med til Opera After Party 21. august 2019. Den Jyske Opera fejrer premieren sammen med publikum i Musikhuset Aarhus’ Foyer umiddelbart efter forestillingen er slut. Mød solister, kunstnere, kor og medarbejdere og få en enestående mulighed for tale med holdet bag produktionen i uformelle rammer. Opera After Party foregår i Musikhusets Café Johan r, hvor publikum kan købe forfriskninger. Tilmelding ikke nødvendig.

 

Lyt til musikken

"Opera om hestehandleren, der blev revolutionær eller terrorist" - presseomtale

https://stiften.dk/aarhus/Opera-om-hestehandleren-der-blev-revolutionaer-eller-terrorist/artikel/583466

Læs artikel i Stiften, som var med til prøvestart. 12. juni 2019.

 

Introduktioner til Michael Kohlhaas

Lang introduktion 1 time før hver forestilling. Kort intro 20 minutter før hver forestilling. Gratis adgang.


Den Danske Serie

Michael Kohlhaas er den anden opera i Den Danske Serie af danske operaer, der genopdages. MIchael Kohlhaas optages af DR P2 og udsendes i løbet af året bl.a. i julen 2019. Læs evt. om Kleopatra her - den første opera i Den Danske Serie (marts-april 2019).

Udstilling "En glemt gylden ære i dansk opera": Udstilling om Den Danske Serie vises 19.-24. august i Musikhusets Foyer.
12 glemte danske operakomponister præsenteres gennem foto, tekst og lyd.
Du kan se en pdf med udstillingsplancherne her.


Backstagefotos fra Michael Kohlhaas

Se flere backstagefotos i billedgalleriet her

Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2019-20. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis. Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.
Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne, som ikke findes her på hjemmesiden.Læs programbogen online


Video arkiv

This links to https://youtu.be/RM3kpU_FSXY
This links to https://youtu.be/CQjhBbrfwk4
This links to https://youtu.be/4Fxz__GR4mE
Holdet bag
Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Instruktør
Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør La Vendetta / I Pagliacci ('22) Instruktør Sunset Boulevard ('22) Instruktør Greven af Luxembourg ('22) Librettist og instruktør Inkognito Royal ('21) Librettist og instruktør I går og i morgen ('20) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør María de Buenos Aires ('19) Instruktør Passageren ('18)

Philipp Kochheim er født og opvokset i Hamborg, nu bosat i Aarhus. Han har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Han har været operachef på Staatstheater Braunschweig fra 2013-2017. Philipp Kochheim er som instruktør kendt for at blande nyt med gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals. Han har modtaget en af de vigtigste tyske teaterpriser, Dr. Otto-Kasten-Preis, for Così fan tutte (2003), Götz-Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004), Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013) og Osterreichischer Musiktheaterpreis (2019) for sin opsætning af musicalen Ragtime.

Philipp Kochheim har været operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017. Her har han har instrueret Passageren (2018), María de Buenos Aires (2019), Michael Kohlhaas (2019), Bortførelsen fra seraillet (2020), Greven af Luxembourg (2022), Sunset Boulevard (2022) og La Vendetta / I Pagliacci (2022). Derudover har han skrevet og instrueret I går og i morgen (2020) og Inkognito Royal (2021).

På Den Jyske Opera står han bl.a. bag Den Danske Serie, der udforsker dansk musikhistories rigdom med nye, gamle og glemte operaperler.

 

Billede af Jonas Alber
Jonas Alber Dirigent
Billede af Jonas Alber Jonas Alber

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Michael Kohlhaas ('19) Dirigent Opera i parken ('19)

Jonas Alber har gæstedirigeret på bl.a. Volksoper i Wien, Deutsche Oper Berlin, Théâtre de la Monnaie i Bruxelles, Teatro Colón i Buenos Aires og Teatro Real i Madrid. Har dirigeret hele Nibelungens Ring og næsten alle Strauss’ operaer. Fra 1998-2007 Generalmusikdirektor ved Staatstheater Braunschweig. Michael Kohlhaas er Jonas Albers første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Anja Jungheinrich
Anja Jungheinrich Scenograf
Billede af Anja Jungheinrich Anja Jungheinrich

Titel
Scenograf
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Michael Kohlhaas ('19) Scenograf Passageren ('18)

Siden 2001 har Anja Jungheinrich arbejdet freelance som scenograf og kostumedesigner indenfor skuespil og opera ved teatre og operahuse i Tyskland, Schweiz, Østrig og Luxembourg. Siden 2001, hvor de lavede Mona Lisa og Spøgelsessonaten sammen i Heidelberg, har hun haft et tæt samarbejde med Philipp Kochheim, og deres første fælles produktion på Den Jyske Opera var Passageren i 2018.

Billede af Mathilde Grebot
Mathilde Grebot Kostumedesigner
Billede af Mathilde Grebot Mathilde Grebot

Titel
Kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Kostumedesigner Dracula ('23) Kostumedesigner Sunset Boulevard ('22) Kostumedesigner Inkognito Royal ('21) Kostumedesigner Bortførelsen fra seraillet ('20) Kostumedesigner Michael Kohlhaas ('19)

Franske Mathilde Grebot er uddannet ved kunsthåndværkerskolen La Martiniere Diderot i Lyon. Hun har tidligere arbejdet sammen med Den Jyske Operas operachef, Philipp Kochheim, på musicals og operaer som The Sound of Music, My Fair Lady, Ragtime, Jægerbruden, Romeo og Julie og I due Foscari.

På Den Jyske Opera har Mathilde Grebot designet kostumer til Sunset Boulevard (2022), Inkognito Royal (2021), Bortførelsen fra seraillet (2020), Michael Kohlhaas (2019). Derudover Den Jyske Operas co-produktion Dracula (2023) på Aarhus Teater.

Billede af Anders Poll
Anders Poll Lysdesigner
Billede af Anders Poll Anders Poll

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner La Vendetta / I Pagliacci ('22) Lysdesigner Sunset Boulevard ('22) Lysdesigner Greven af Luxembourg ('22) Lysdesigner Aida ('21) Lysdesigner Inkognito Royal ('21) Lysdesigner I går og i morgen ('20) Lysdesigner Michael Kohlhaas ('19) Lysdesigner Kleopatra ('19)

Anders Poll har været teknisk chef på Den Jyske Opera siden 2017, hvor han har designet lys til L’Amico Fritz (2015), Kleopatra (2019), Michael Kohlhaas (2019), I går og i morgen (2020), Inkognito Royal (2021), Aida (2021), Greven af Luxembourg (2022), Sunset Boulevard (2022) og La Vendetta / I Pagliacci (2022).

Anders Poll har designet lys til bl.a. ballet og opera, herunder Lulu på Det Kgl. Teater, Siciliansk vesper på Royal Opera House i London og senest til komedien Tartuffe (2022) på Theater Lüneberg. 

Medvirkende
Billede af Filippo Bettoschi
Filippo Bettoschi Michael Kohlhaas
Billede af Filippo Bettoschi Filippo Bettoschi

Titel
Michael Kohlhaas
Engagement på Den Jyske Opera
Michael Kohlhaas Michael Kohlhaas ('19)

Nationalitet: Italiensk
Uddannelse: Università di Genova
Udvalg af tidligere roller: Don Giovanni Don Giovanni, Posa Don Carlo,
Onegin Eugen Onegin.

Billede af Aileen Itani
Aileen Itani Lisbeth
Billede af Aileen Itani Aileen Itani

Titel
Lisbeth
Engagement på Den Jyske Opera
Lisbeth Michael Kohlhaas ('19)

Nationalitet: Irsk, amerikansk
Uddannelse: Conservatoire de Paris / Operaakademiet, København
Udvalg af tidligere roller: Varvara Katja Kabanova, Female Chorus The
Rape of Lucretia, Marguerite Faust.

Billede af Daniel Szeili
Daniel Szeili Kurfyrsten af Sachsen
Billede af Daniel Szeili Daniel Szeili

Titel
Kurfyrsten af Sachsen
Engagement på Den Jyske Opera
Kurfyrsten af Sachsen Michael Kohlhaas ('19) Don José Carmen ('19) Walther Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Tenor

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Ludwig-Maximilian University, München/Tyskland

Udvalg af tidligere roller:
MacDuff Macbeth
Idomeneo Idomeneo
Lenski Eugene Onegin

Billede af Tanja Kuhn
Tanja Kuhn Heloise
Billede af Tanja Kuhn Tanja Kuhn

Titel
Heloise
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Heloise Michael Kohlhaas ('19) Tatjana Eugen Onegin ('19) Charmion Kleopatra ('19) Michaëla Carmen ('19) Katia Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Sopran

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Academy of Music and Performing Arts, Stuttgart/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Senta Den Flyvende Hollænder
Irene Rienzi
Elettra Idomeneo

Billede af Ulla Kudsk Jensen
Ulla Kudsk Jensen En sigøjnerske
Billede af Ulla Kudsk Jensen Ulla Kudsk Jensen

Titel
En sigøjnerske
Engagement på Den Jyske Opera
En sigøjnerske Michael Kohlhaas ('19)

Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium / Operahögskolan, Göteborg
Udvalg af tidligere roller: Magdelone Maskarade, Mrs. Quickly Falstaff,
Mary Den flyvende hollænder.

Michael Ha
Michael Ha Junker Wenzel von Tronka/Walther von der Vogelweide
Michael Ha Michael Ha

Titel
Junker Wenzel von Tronka/Walther von der Vogelweide
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Junker von Tronka/Walther von der Vogelweide Michael Kohlhaas ('19) Nemorino Elskovsdrikken ('17)

Tenor
Nationalitet: Sydkoreansk
Uddannelse: Hochschule für Musik Freiburg / Universität Mozarteum Salzburg, Østrig
Udvalg af tidligere roller: Nemorino Elskovsdrikken, Walther von der Vogelweise Michael Kohlhaas (Den Danske Serie), Cavaradossi Tosca

Billede af Jakob Zethner
Jakob Zethner Herse
Billede af Jakob Zethner Jakob Zethner

Titel
Herse
Engagement på Den Jyske Opera
Grev Monterone Rigoletto ('20) Herse Michael Kohlhaas ('19) Far Brødre ('17)

Jakob Christian Zethner er uddannet i Ungarn ved Franz Liszt Akademiet, i Danmark ved Det Jyske Musikkonservatorium og i England på The National Opera Studio. Fik sin debut som solist i 1998, og som operasanger i 1996 som Collatinus i Brittens Rape of Lucretia på Aldeburgh Festivalen i England. Siden har han sunget et væld af roller på operascener i England, Danmark, Italien, Sverige, Norge, Frankrig og Tyskland - blandt andet på Teatro Regio Torino, Det Kgl. Teater, Den Norske Opera og Opera de versailles. Senest på den Islandske opera og Operaen i Budapest.
Kommende engagementer inkluderer Wagners Mestersangerne på Den Norske Opera og operaen Brødre på Den Islandske Opera.
Jakob Christian Zethner er også aktiv som koncertsanger både i Danmark og internationalt, hvor han blandt andet har optrådt med DR Symfoniorkesteret, Malmø Symfoniorkester, Det Norske Kammerkor og det Hollandske Radioorkester på Conzertgebouw.

Billede af Valerian Ruminski
Valerian Ruminski Kurfyrsten af Brandenburg / en skomager
Billede af Valerian Ruminski Valerian Ruminski

Titel
Kurfyrsten af Brandenburg / en skomager
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Kurfyrsten af Brandenburg/Mester Himboldt Michael Kohlhaas ('19) Fyrst Gremin Eugen Onegin ('19) Ramfis Aida ('21)

Bas
Nationalitet: Amerikansk
Uddannelse: The Academy of Vocal Arts, Philadelphia, Pennsylvania
Udvalg af tidligere roller: Raimondo Lucia di Lammermoor, Daland Den flyvende hollænder, Nilakantha Lakmé

Lina Valantiejute
Lina Valantiejute En abbedisse
Lina Valantiejute Lina Valantiejute

Titel
En abbedisse
Engagement på Den Jyske Opera
Ypperstepræstinde Aida ('21) Grevinde Ceprano Rigoletto ('20) En stiftsfrøken: Michael Kohlhaas ('19) Iras - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19)

Sopran
Nationalitet: Litauisk
Uddannelse: Musikakademiet i Vilnius / Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Marguerite (Faust), Violetta (La Traviata), Donna Anna (Don Giovanni)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Thomas Christian Sigh
Thomas Christian Sigh En rakker
Billede af Thomas Christian Sigh Thomas Christian Sigh

Titel
En rakker
Engagement på Den Jyske Opera
Osmin Bortførelsen fra seraillet ('20) Zaretskij Eugen Onegin ('19) En rakker Michael Kohlhaas ('19) Sepa Kleopatra ('19) Moralés Carmen ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Colline La bohème, Sepa Kleopatra, Masetto Don Juan

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Konrad Adams
Konrad Adams Martin Luther/Dommer
Billede af Konrad Adams Konrad Adams

Titel
Martin Luther/Dommer
Engagement på Den Jyske Opera
Martin Luther Michael Kohlhaas ('19)
Billede af Birk Øster
Birk Øster Heinrich, Michael Kohlhaas' søn
Billede af Birk Øster Birk Øster

Titel
Heinrich, Michael Kohlhaas' søn
Engagement på Den Jyske Opera
Heinrich, Michael Kohlhaas' søn Michael Kohlhaas ('19)

Birk er 15 år gammel og har siden 2013 sunget i Skt. Clemens Drengekor, der ledes af Carsten Seyer-Hansen. Sammen med koret har Birk sunget adskillige koncerter i ind- og udland og har haft flere soloer bl.a. ved åbningen af Europæisk Kulturhovedstad 2017 og i Lord of the Rings filmvisning med livemusik i  Musikhuset Aarhus.

Birk modtager solosangundervisning af Lars Thodberg Bertelsen og spiller desuden på klaver og orgel.

Foto: Per Rasmussen

Billede af Jens Jagd
Jens Jagd Advokat
Billede af Jens Jagd Jens Jagd

Titel
Advokat
Engagement på Den Jyske Opera
Sheldrake Sunset Boulevard ('22) Konstabel Konietzke Inkognito Royal ('21) Triquet Eugen Onegin ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium / Syddansk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Triquet (Eugen Onegin), Konstabel Konietzke (Inkognito Royal), Sheldrake (Sunset Boulevard)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Andreas Winther
Andreas Winther Slotsfoged
Billede af Andreas Winther Andreas Winther

Titel
Slotsfoged
Engagement på Den Jyske Opera
2. inkassator Sunset Boulevard ('22) Zaretskij Eugen Onegin ('19) La Dancaïro Carmen ('19) 1. SS-mand Passageren ('18) Marquis d’Obigny La Traviata ('17)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Musikhochschule Lübeck / Syddansk Musikkonservatorium, Odense
Udvalg af tidligere roller: Le Dancaïro (Carmen), Zaretskij (Eugen Onegin), Marquis d’Obigny (La Traviata)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Marcus Birgersson
Marcus Birgersson Slotsvagt/Borger
Billede af Marcus Birgersson Marcus Birgersson

Titel
Slotsvagt/Borger
Engagement på Den Jyske Opera
Et bud Aida ('21)

Tenor
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Musikhögskolan i Malmö
Udvalg af tidligere roller: Tebaldo Romeo og Julie, slotsvagt / borger Michael Kohlhaas, Dr. Blind Flagermusen
Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Morten Wang
Morten Wang Portner / Ridder von Mahlzahn
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
Portner / Ridder von Mahlzahn
Engagement på Den Jyske Opera
1. inkassator Sunset Boulevard ('22) Fyrst Basil Basilowitsch Greven af Luxembourg ('21) Marullo Rigoletto ('20) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19) La Dancaïro Carmen ('19) En steward Passageren ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Alcindoro (La bohème), Le Dancaïro (Carmen), Fyrst Basil Basilowitsch (Greven af Luxembourg)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Jani Kyllönen
Jani Kyllönen Ridder
Jani Kyllönen Jani Kyllönen

Titel
Ridder
Engagement på Den Jyske Opera
En vagt Rigoletto ('20) En kaptajn Eugen Onegin ('19) Moralès Carmen ('18)

Basbaryton
Nationalitet: Finsk
Uddannelse: Sibelius Akademiet, Helsinki / Hochschule für Musik, Hannover
Udvalg af tidligere roller: Leporello (Don Giovanni), Moralès (Carmen), Marquis d’Obigny (La Traviata)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Silhouette billede
Erik Fjendbo Lindstrøm Herold
Silhouette billede Erik Fjendbo Lindstrøm

Titel
Herold

Medlem af TalentU

Billede af Lars Fentz Krogh
Lars Fentz Krogh Officer
Billede af Lars Fentz Krogh Lars Fentz Krogh

Titel
Officer
Engagement på Den Jyske Opera
Hog-Eye Sunset Boulevard ('22)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Tung (Den magiske brilliant), Vægter (Maskerade), Antonio (Figaros bryllup)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Carsten Gottholt Hansen
Carsten Gottholt Hansen Grev Wrede
Carsten Gottholt Hansen Carsten Gottholt Hansen

Titel
Grev Wrede
Engagement på Den Jyske Opera
Cecil B. DeMille Sunset Boulevard ('22)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Privatuddannet i Odense og Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Un Messo Trubaduren, Giuseppe La traviata, Forsanger Eugen Onegin

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Birgit Demstrup
Birgit Demstrup Husholderske
Billede af Birgit Demstrup Birgit Demstrup

Titel
Husholderske
Engagement på Den Jyske Opera
Larina Eugen Onegin ('19)

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium / Moskvas Statskonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Anita West Side Story, Tyrkerbaba Lastens vej, Olga Eugen Onegin.

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Erik Bekker Hansen
Erik Bekker Hansen Borger
Billede af Erik Bekker Hansen Erik Bekker Hansen

Titel
Borger
Engagement på Den Jyske Opera
Manfred Sunset Boulevard ('22) Journalist Inkognito Royal ('21) Le Remendado Carmen ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Arturo Lucia di Lammermoor, Yamadori Madama Butterfly, Gastone La Traviata

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Jens Bové
Jens Bové Mester Himboldt
Billede af Jens Bové Jens Bové

Titel
Mester Himboldt
Engagement på Den Jyske Opera
Jones / læge Sunset Boulevard ('22) Kongen af Egypten Aida ('21) Livlæge / 3. journalist Inkognito Royal ('21) Grev Ceprano Rigoletto ('20) En kaptajn Eugen Onegin ('19) Lilas Pastia Carmen ('18)

Bas
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium, Aalborg
Udvalg af tidligere roller: Sarastro (Tryllefløjten), Kaspar (Jægerbruden), Gremin (Eugen Onegin)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Per Jellum
Per Jellum En læge
Billede af Per Jellum Per Jellum

Titel
En læge
Engagement på Den Jyske Opera
Le Remendado Carmen ('18)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: NSWI, New York City
Udvalg af tidligere roller: Parsifal Parsifal, Don José Carmen, Eisenstein Die Fledermaus

Assistent i Den Jyske Operas Kor.

Billede af Al Dresden Ramos
Al Dresden Ramos En karl
Billede af Al Dresden Ramos Al Dresden Ramos

Titel
En karl
Engagement på Den Jyske Opera
2. påklæder Sunset Boulevard ('22) En Karl Michael Kohlhaas ('19)

Tenor
Nationalitet: Filippinsk
Uddannelse: Conservatori Superior de Música del Liceu, Barcelona
Udvalg af tidligere roller: En Karl Michael Kohlhaas, Robert Greven af Luxembourg

Silhouette billede
Frederik Munch En fange
Silhouette billede Frederik Munch

Titel
En fange

Medlem af TalentU

Billede af TalentU
TalentU TalentU
Billede af TalentU TalentU

Titel
TalentU
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Inkognito Royal ('21) Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Passageren ('18) Kor Opera i parken ('18)

TalentU er Den Jyske Operas talentudviklingsprogram for unge mellem 16 og 22 år. Programmet er for alle unge med interesse og talent for musikdramatik. Hos TalentU tilbydes de unge en helt særlig vekselvirkning mellem praktisk træning og medvirken i operaforestillinger i forskellige formater. Fælles for produktionerne er, at TalentU hver gang samarbejder med og udvikles, understøttes og udfordres af professionelle scenekunstnere. Træningen består i sang, drama, kor, kropsligt arbejde og improvisation.

Læs mere om TalentU her.

DJO Kor 2019-20
Den Jyske Operas Kor Kor
DJO Kor 2019-20 Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor La Vendetta / I Pagliacci ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Symfoniorkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Symfoniorkester

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Fakta

Opera i 4 akter

Musik Paul August von Klenau

Libretto Paul August von Klenau baseret på novelle af Heinrich von Kleist

Førsteopførelse 1933 på Staatsoper Stuttgart

Synges på tysk med danske overtekster

Varighed ca. 2 timer og 45 min. inkl. pause
1 og 2. akt ca. 1 time og 15 min.
Pause ca. 20 min.
3. og 4. akt ca. 1 time og 10 min.

Billet

Billetsalg
Billetpriser kr. 695,- / 565,- / 425,-

Køb online eller i Musikhuset Aarhus
Billettlf. 89 40 40 40

OPERAPAKKE - spar 225 kr.:

Få fyldt kalenderen med opera, få de bedste pladser og spar 225 kr.
Køb operapakke til Michael Kohlhaas (august 2019), Eugen Onegin (efterår 2019) og Bortførelsen fra Seraillet (forår 2020). Køb operapakke her
Tak for støtten til Den Danske Serie


Tak for støtten til Michael Kohlhaas

 

                      

Sequence contains no elements