Spilledage: 15. oktober - 4. december 2021
Spillested: Danmarksturné

Kærlighedens højforræderi i mesterlig Verdi-opera

Ingen anden opera er så meget synonym med italiensk opera som Giuseppe Verdis episke fortælling om den etiopiske prinsesse Aida og hendes kærlighed til sin egyptiske fangevogter Radamès. Siden urpremieren i 1871 i det dengang nye Khedivial Operahus i Kairo er publikum i generationer verden over blevet bevæget af de umulige elskendes tragiske skæbne i Aida og har ladet sig overvælde af storheden i Verdis mesterlige partitur. Alt sammen til trods for, at det intime og gribende kammerspil af og til i forskellige opsætninger forsvinder mellem elefanter, pyramider og den legendariske Triumfmarch. Det er første gang, at Aida sættes op af Den Jyske Opera.

 

Information vedrørende corona

Den Jyske Opera følger regeringens og Sundhedsstyrelsens tiltag, som du kan orientere dig om her: www.coronasmitte.dk

  • Der gælder krav om fremvisning af coronapas for personer fra 15 år og derover.
  • Som tilskuer til Aida skal du fremvise coronapas. Det gælder også for at få adgang til introduktioner til Aida i Musikhuset Aarhus.
  • Opdatér dit coronapas og hav det klar, når du ankommer til arrangementet. Coronapas app'en skal opdateres med NemID eller MitID, hvis app'en ikke har været anvendt i længere tid. Læs mere om Coronapas app'en her.
  • Læs mere på Musikhusets hjemmeside

Opdateret 29-11-2021


Handling

I krigen mellem Egypten og Etiopien holdes Aida fanget som slave hos den egyptiske prinsesse Amneris. Ingen ved, at Aida i virkeligheden er datter af den etiopiske konge, Amonasro. Aida er blevet forelsket i sin fangevogter, feltherren Radamès, som gengælder hendes kærlighed – til stor fortrydelse for Amneris, der vil have Radamès for sig selv. Radamès udnævnes til hærfører i et stort slag og nu er Aida i problemer: En sejr for Radamès kunne betyde ægteskab og befrielse for hende, men også nederlag for hendes far og hjemland. Da Radamès vender sejrrig tilbage, er han uvidende om, at han har taget Aidas far som gidsel. Amonasro tvinger Aida til at lokke Radamès til at afsløre militære hemmeligheder, og Radamès dømmes til døden for højforræderi. Prinsesse Amneris tilbyder dog Radamès at undgå dødsstraf, hvis han afsværger sin kærlighed til Aida og i stedet gifter sig med hende. Han nægter og dømmes til at blive begravet levende. Aida sniger sig uset ind til ham, og sammen går de i døden.


Videoteaser

 

Billedgalleri

Få indblik i Aida-universitet og dets scenografi, karakterer og kostumer: Se alle fotos af begge hold sangere her.


Gratis introduktioner

Der tilbydes gratis introduktioner til forestillingerne på Danmarksturnéen. Læs mere om introduktioner til Aida i Musikhuset Aarhus d. 1. - 4. december her.


Hvad siger anmelderne?

Vi har samlet et overblik over anmeldelserne af Aida. Se uddrag af anmeldelser her.


Mød dirigent Jakob Hultberg

"Opera med klaver er som at sidde i en flysimulator. Det er først, når man spiller med orkestret, at man virkelig letter fra jorden," siger Jakob Hultberg, som ser frem til at dirigere landsdelsorkestrene på Danmarksturnéen med Aida.

Mød instruktør Roland Schwab

"Der er ikke behov for pyramider og elefanter," siger instruktør Roland Schwab om Aida. I hans iscenesættelse vil publikum opleve et intimt kammerspil, hvor fokus er på det psykologiske drama og forholdet mellem de fire hovedpersoner Aida, Radamès, Ramfis og Amneris.


Programindstik

Se og download programindstikket:


Vind billetter til Aida

Vind billetter til Danmarksturnéen med Aida d. 15. oktober - 4. december 2021. Vi udbyder billetterne i samarbejde med Den Jyske Operas mediepartner, Jyllands-Posten. Billetterne kan ikke ombyttes.

KONKURRENCEN ER SLUT. Vinderne kontaktes på mail, så hold øje med din mail.

Turnéoversigt

Se datoer, spillesteder og arrangører på Danmarksturnéen med Aida den 15. oktober - 4. december 2021 her.


Om komponisten: Giuseppe Verdi  (1813- 1901) 

Det 19. århundredes operahistorie er utænkelig uden Verdi. Dels dækker han årstalsmæssigt en meget stor del af århundredet, og dels er hans mesterværker stor kunst, der også har fået en fast og naturlig plads i operahusenes spilleplaner verden over. Berømmelsen kom først med Nabucco i 1842, som i dag mest overlever pga. det berømte fangekor. I begyndelsen af 1850’erne fulgte kort efter hinanden de tre favoritter Rigoletto (1851), Trubaduren (1853) og La traviata (1853) - samt senere Maskeballet (1859), Skæbnens magt (1862) og Don Carlos (1867). Til åbningen af Suezkanalen og åbningen af det nye Khedivial Operahus i Kairo i 1869 var Verdi blevet bedt om at skrive en hymne, hvilket han imidlertid afviste. Man spillede Rigoletto i stedet. Den egyptiske regent gav dog efterfølgende ikke op og ville fortsat gerne have en opera fra Verdis hånd i ”egyptisk stil”. Efter nogle år, noget tovtrækkeri og et enormt økonomisk incitament sagde Verdi ja og skrev Aida (1871). Herefter gik der en del år, hvor den nationalt bevidste Verdi bl.a. engagerede sig endnu mere i politik, før hans komponistkollega Arrigo Boïto fik ham overtalt til de to Shakespeare-operaer Otello (1887) og Falstaff (1893). Uanset om operaerne foregår i samtidens Paris som i La traviata, ved fortidens spanske hof i Don Carlos eller i oldtidens Egypten som i Aida, er det altid ægtheden i Verdis portrætter, der er slående. Persontegningen er enkel og dog så rig. Verdi svælger i det hele taget sjældent – der er tale om musikalsk soberhed. Dette har givetvis, sammen med de store musikalske kvaliteter, været med til at gøre hans musik og hans værker så langtidsholdbare, ja uopslidelige.


Læs artiklen: Verdis Aida som metafor for sin samtid 

I Aida banker Verdis hjerte for ofrene Aida og Radamès, men også for Amneris, den egyptiske kongedatter, der til slut bliver offer. Komponistens sympati gælder både deres sårbarhed, deres håbløse position inden for et samfundsmæssigt og ideologisk tyranni, deres stræben efter idealer og deres indre integritet. >>> Læs hele artiklen

 

Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2021-22. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis. Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.
Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne. >>>Læs bogen online her>>>

Holdet bag
Billede af Jakob Hultberg
Jakob Hultberg Musikalsk ledelse og dirigent
Billede af Jakob Hultberg Jakob Hultberg

Titel
Musikalsk ledelse og dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Aida ('21)

Svenske Jakob Hultberg har studeret til dirigent i Gøteborg og København. Han har dirigeret inden for en lang række genrer og har været engageret ved bl.a. Det Kongelige Teater, DR Symfoniorkestret og Det Kongelige Svenske Filharmoniske Orkester. Aida er hans første engagement ved Den Jyske Opera.

Jakob Hultberg dirigerer alle forestillinger på turnéen med Aida undtagen d. 24/11, 25/11 og 27/11.

Billede af Roland Schwab
Roland Schwab Instruktør
Billede af Roland Schwab Roland Schwab

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør Aida ('21)

Tyske Roland Schwab voksede op i München og er uddannet ved Hochschule für Musik und Theater i Hamborg. Allerede under sine studier nåede han at arbejde i adskillige anerkendte operahuse som Deutsche Oper Berlin og Staatsoper Hamburg. Efter han færdiggjorde sine studier i Hamborg med udmærkelse har han iscenesat et utal af operaer over hele Tyskland og en enkelt gang i Bergen. Hans arbejde tæller operaklassikere som Così fan tutte, Figaros bryllup, Lucia di Lammermoor, Turandot og Tosca, men Roland Schwab har også arbejdet meget med barokoperaer som Vivaldis Farnace og Orlando Furioso. I de senere år har han instrueret værker som Don Giovanni, Otello, Lohengrin og Mefistofele. Aida er Roland Schwabs første engagement ved Den Jyske Opera.

Billede af Alfred Peter
Alfred Peter Scenograf
Billede af Alfred Peter Alfred Peter

Titel
Scenograf
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Aida ('21)

Alfred Peter er født i Bischofsheim nær Frankfurt og uddannet i Wien. Han har lavet scenografi og kostumer til både opera, dans og teater og har desuden arbejdet i hele den tysktalende verden. Han har ved tidligere lejlighed arbejdet sammen med instruktør Roland Schwab på adskillige produktioner. Aida er Alfred Peters første engagement ved Den Jyske Opera.

Billede af Christl Wein-Engel
Christl Wein-Engel Kostumedesigner
Billede af Christl Wein-Engel Christl Wein-Engel

Titel
Kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Kostumedesigner Aida ('21)

Christl Wein-Engel har studeret mode- og kostumedesign samt scenografi i Tyskland og Indonesien. Hun har vundet flere priser for sit arbejde på både teater, film og tv-produktioner, bl.a. prisen for Bedste dekoration ved Bayerische Theatertage (2007). Hun har arbejdet med opera på teatre over hele Tyskland og har med Aida sit første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Anders Poll
Anders Poll Lysdesigner
Billede af Anders Poll Anders Poll

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner La Vendetta / I Pagliacci ('22) Lysdesigner Sunset Boulevard ('22) Lysdesigner Greven af Luxembourg ('22) Lysdesigner Aida ('21) Lysdesigner Inkognito Royal ('21) Lysdesigner I går og i morgen ('20) Lysdesigner Michael Kohlhaas ('19) Lysdesigner Kleopatra ('19)

Anders Poll har været teknisk chef på Den Jyske Opera siden 2017, hvor han har designet lys til L’Amico Fritz (2015), Kleopatra (2019), Michael Kohlhaas (2019), I går og i morgen (2020), Inkognito Royal (2021), Aida (2021), Greven af Luxembourg (2022), Sunset Boulevard (2022) og La Vendetta / I Pagliacci (2022).

Anders Poll har designet lys til bl.a. ballet og opera, herunder Lulu på Det Kgl. Teater, Siciliansk vesper på Royal Opera House i London og senest til komedien Tartuffe (2022) på Theater Lüneberg. 

Christopher Lichtenstein
Christopher Lichtenstein Dirigent
Christopher Lichtenstein Christopher Lichtenstein

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Tryllefløjten ('23) Dirigent La Vendetta / I Pagliacci ('22) Dirigent Greven af Luxembourg ('22) Dirigent Julesang og Messingklang ('21) Dirigent Inkognito Royal ('21) Dirigent Rigoletto ('20) Dirigent Passageren ('18)

Christopher Lichtenstein har været musikchef på Den Jyske Opera siden september 2020 og er bosat i Aarhus med sin familie. På Den Jyske Opera har han dirigeret Passageren (2018), Rigoletto (2020), Inkognito Royal (2021), Aida (2021), Greven af Luxembourg (2022), La Vendetta / I Pagliacci (2022) og i foråret 2023 Tryllefløjten.

Christopher Lichtenstein er uddannet ved Hochschule für Musik i Würzburg. Han fik sin debut som dirigent i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, som han efterfølgende var fast tilknyttet som 1. kapelmester. Christopher Lichtenstein blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet det samme år. Ud over sit arbejde med klassiske operaer og operetter (ToscaRigoletto m.fl.) har Christopher Lichtenstein været engageret til flere urpremierer.

Medvirkende
Billede af Yulianna Bawarska
Yulianna Bawarska Aida
Billede af Yulianna Bawarska Yulianna Bawarska

Titel
Aida
Engagement på Den Jyske Opera
Aida Aida ('21)

Sopran
Nationalitet: Ukrainsk
Uddannelse: Estonian Academy of Music, Estland
Udvalg af tidligere roller: Leonore Fidelio, Turandot Turandot, Lady Macbeth Macbeth

Yulianna Bawarska sang sidst titelrollen i Aida på Theater Erfurt i 2019.

Billede af Ivi Karnezi
Ivi Karnezi Aida
Billede af Ivi Karnezi Ivi Karnezi

Titel
Aida
Engagement på Den Jyske Opera
Aida Aida ('21)

Sopran
Nationalitet: Græsk / norsk
Uddannelse: Norges musikkhøgskole, Oslo / Hochschule für Musik Hanns Eisler, Berlin
Udvalg af tidligere roller: Mimi La bohème, Hanna Den glade enke, Élisabetta Don Carlos

Billede af Iurie Ciobanu
Iurie Ciobanu Radamès
Billede af Iurie Ciobanu Iurie Ciobanu

Titel
Radamès
Engagement på Den Jyske Opera
Radamès Aida ('21) Hertugen af Mantova Rigoletto ('20)

Tenor
Nationalitet: Rumænsk
Uddannelse: Academia de Muzică Gheorghe Dima, Rumænien / Conservatoire de la Ville de Luxembourg
Udvalg af tidligere roller: Arnold i Wilhelm Tell, Alfredo i La Traviata, Rodolfo i La bohème

Billede af Thomas Paul
Thomas Paul Radamès
Billede af Thomas Paul Thomas Paul

Titel
Radamès
Engagement på Den Jyske Opera
Radamès Aida ('21)

Tenor
Nationalitet: Østrigsk
Uddannelse: Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien
Udvalg af tidligere roller: Lenski Eugen Onegin, Hertugen af Mantova Rigoletto, Rodolfo La bohème

Billede af Sorin Coliban
Sorin Coliban Ramfis
Billede af Sorin Coliban Sorin Coliban

Titel
Ramfis
Engagement på Den Jyske Opera
Ramfis Aida ('21)

Bas
Nationalitet: Rumænsk
Uddannelse: Musikkonservatoriet i Bukarest, Rumænien
Udvalg af tidligere roller: Grev Monterone Rigoletto, Storinkvisatoren Don Carlos, Don Basilio Barberen i Sevilla

Billede af Valerian Ruminski
Valerian Ruminski Ramfis
Billede af Valerian Ruminski Valerian Ruminski

Titel
Ramfis
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Kurfyrsten af Brandenburg/Mester Himboldt Michael Kohlhaas ('19) Fyrst Gremin Eugen Onegin ('19) Ramfis Aida ('21)

Bas
Nationalitet: Amerikansk
Uddannelse: The Academy of Vocal Arts, Philadelphia, Pennsylvania
Udvalg af tidligere roller: Raimondo Lucia di Lammermoor, Daland Den flyvende hollænder, Nilakantha Lakmé

Billede af Nora Sourouzian
Nora Sourouzian Amneris
Billede af Nora Sourouzian Nora Sourouzian

Titel
Amneris
Engagement på Den Jyske Opera
Amneris Aida ('21)

Mezzosopran
Nationalitet: Canadisk
Uddannelse: McGill University, Quebec
Udvalg af tidligere roller: Ježibaba Rusalka, Carmen Carmen, Eboli Don Carlos

Dorothea Spilger
Dorothea Spilger Amneris
Dorothea Spilger Dorothea Spilger

Titel
Amneris
Engagement på Den Jyske Opera
Amneris Aida ('21) La Scaramouche Fête galante ('21) Maddalena Rigoletto ('20) Solist Opera i parken ('19) Lisa Passageren ('18)

Mezzosopran
Nationalitet: Tysk
Uddannelse: Hochschule für Musik und Theater München
Udvalg af tidligere roller: Lisa i Passageren, Hans Hans og Grethe, Amneris Aida

Michael Bachtadze
Michael Bachtadze Amonasro
Michael Bachtadze Michael Bachtadze

Titel
Amonasro
Engagement på Den Jyske Opera
Amonasro Aida ('21)

Baryton
Nationalitet: Georgisk/Tysk
Uddannelse: Musikkonservatoriet i Tbilisi, Georgien
Udvalg af tidligere roller: Nabucco Nabucco, Golaud Pelléas og Mélisande, Amfortas Parsifal

Billede af Orhan Yildiz
Orhan Yildiz Amonasro
Billede af Orhan Yildiz Orhan Yildiz

Titel
Amonasro
Engagement på Den Jyske Opera
Amonasro Aida ('21)

Baryton
Nationalitet: Tyrkisk
Uddannelse: Mersin Conservatory, Tyrkiet
Udvalg af tidligere roller: Dandini La Cenerentola, Belcore Elisir d’Amore, Valentin Gounod’s Faust, Marcello La Bohème

Billede af Jens Bové
Jens Bové Kongen af Egypten
Billede af Jens Bové Jens Bové

Titel
Kongen af Egypten
Engagement på Den Jyske Opera
Jones / læge Sunset Boulevard ('22) Kongen af Egypten Aida ('21) Livlæge / 3. journalist Inkognito Royal ('21) Grev Ceprano Rigoletto ('20) En kaptajn Eugen Onegin ('19) Lilas Pastia Carmen ('18)

Bas
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium, Aalborg
Udvalg af tidligere roller: Sarastro (Tryllefløjten), Kaspar (Jægerbruden), Gremin (Eugen Onegin)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Thomas Christian Sigh
Thomas Christian Sigh Kongen af Egypten
Billede af Thomas Christian Sigh Thomas Christian Sigh

Titel
Kongen af Egypten
Engagement på Den Jyske Opera
Osmin Bortførelsen fra seraillet ('20) Zaretskij Eugen Onegin ('19) En rakker Michael Kohlhaas ('19) Sepa Kleopatra ('19) Moralés Carmen ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Colline La bohème, Sepa Kleopatra, Masetto Don Juan

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Carsten Gottholt Hansen
Carsten Gottholt Hansen Et bud
Carsten Gottholt Hansen Carsten Gottholt Hansen

Titel
Et bud
Engagement på Den Jyske Opera
Cecil B. DeMille Sunset Boulevard ('22)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Privatuddannet i Odense og Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Un Messo Trubaduren, Giuseppe La traviata, Forsanger Eugen Onegin

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Per Jellum
Per Jellum Et bud
Billede af Per Jellum Per Jellum

Titel
Et bud
Engagement på Den Jyske Opera
Le Remendado Carmen ('18)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: NSWI, New York City
Udvalg af tidligere roller: Parsifal Parsifal, Don José Carmen, Eisenstein Die Fledermaus

Assistent i Den Jyske Operas Kor.

Lina Valantiejute
Lina Valantiejute Ypperstepræstinde
Lina Valantiejute Lina Valantiejute

Titel
Ypperstepræstinde
Engagement på Den Jyske Opera
Ypperstepræstinde Aida ('21) Grevinde Ceprano Rigoletto ('20) En stiftsfrøken: Michael Kohlhaas ('19) Iras - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19)

Sopran
Nationalitet: Litauisk
Uddannelse: Musikakademiet i Vilnius / Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Marguerite (Faust), Violetta (La Traviata), Donna Anna (Don Giovanni)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Pernille Stolting-Madsen
Pernille Stolting-Madsen Ypperstepræstinde
Pernille Stolting-Madsen Pernille Stolting-Madsen

Titel
Ypperstepræstinde
Engagement på Den Jyske Opera
Psykoanalytiker Sunset Boulevard ('22) Ypperstepræstinde Aida ('21)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Musikvidenskabeligt Institut, Københavns Universitet
Udvalg af tidligere roller: Frasquita (Carmen), Dværg (Snehvides spejl)Ypperstepræstinde (Aida)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

DJO Kor 2019-20
Den Jyske Operas Kor Kor
DJO Kor 2019-20 Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor La Vendetta / I Pagliacci ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Odense Symfoniorkester
Odense Symfoniorkester Orkester
Billede af Odense Symfoniorkester Odense Symfoniorkester

Titel
Orkester

Glæden ved at spille de sidste 450 års greatest hits live kendetegner orkestrets drivkraft. Hovedparten af de cirka 100 årlige koncerter spilles i Odense Koncerthus og Odeon. Orkestret turnerer også med Den Jyske Opera på Fyn og Sjælland. Orkestret er tilmed kendt for sin hyppige turnévirksomhed både i og uden for Danmark. Odense Symfoniorkester blev grundlagt i 1946, men dets rødder går helt tilbage til cirka år 1800.

Billede af Sønderjyllands Symfoniorkester
Sønderjyllands Symfoniorkester Orkester
Billede af Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderjyllands Symfoniorkester

Titel
Orkester

Med en hjemmebane dækkende Syd- og Sønderjylland samt Sydslesvig er Sønderjyllands Symfoniorkester Danmarks eneste "grænseoverskridende" landsdelsorkester. Samarbejdsrelationer med både nationale og internationale kunstnere skaber orkesterets musikalske diversitet. Orkestret udgør en kulturel sammenhængskraft i regionen.

Billede af Copenhagen Phil
Copenhagen Phil Orkester
Billede af Copenhagen Phil Copenhagen Phil

Titel
Orkester

Copenhagen Phil - hele Sjællands symfoniorkester – er landsdelsorkester for Sjælland, Lolland og Falster. Orkestret formidler den klassiske musik på højeste niveau igennem traditionelle og nye koncertformater målrettet publikum i alle aldre. Målet er at bringe den klassiske musik ud til så mange som muligt. Copenhagen Phil kan derfor opleves i klassiske koncerter, koncerter for og med børn og unge, familiekoncerter, jule- og nytårskoncerter, koncerter i samspil med rytmiske musikere og andre kulturinstitutioner samt formater målrettet erhvervslivet. Og så er Copenhagen Phil at finde i orkestergraven til Den Jyske Operas forestillinger på Fyn og Sjælland.

Billede af Aalborg Symfoniorkester
Aalborg Symfoniorkester Orkester
Billede af Aalborg Symfoniorkester Aalborg Symfoniorkester

Titel
Orkester

Aalborg Symfoniorkester blev grundlagt i 1943. Siden 2014 med base i Musikkens Hus på den pulserende havnefront i Aalborg. Kernen i orkestrets virke er symfonikoncerterne. Dertil kommer kammerkoncerter, koncerter på skoler, koncerter i samarbejde med andre kulturelle institutioner, f.eks. Opera i Rebild samt familiekoncerter. Aalborg Symfoniorkester spiller også til opera og ballet og akkompagnerer Den Jyske Operas forestillinger i Nord- og Midtjylland.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Fakta

Opera i 4 akter

Musik: Giuseppe Verdi
Libretto: Antonio Ghislanzoni
Førsteopførelse: 24. december 1871 på Khedivial Opera, Kairo

Synges på italiensk med danske overtekster

Varighed: ca. 2 timer og 50 min. inkl. pause
- 1. del: ca. 1 time og 15 min.
- Pause 20 min.
- 2. del: ca. 1 time og 15 min.

Premiere: 15. oktober i Odense Koncerthus
Spilleperiode: 15. oktober - 4. december 2021

Billetinfo

Billetpriser Musikhuset Aarhus
Billetter kr. 350,- / 485,- / 595,-

Danmarksturné: 15. oktober - 4. december 2021

TAK FOR STØTTEN


Sequence contains no elements