Spilledage: 18., 19., 21. og 22. august 2021
Spillested: Musikhuset Aarhus

En kongelig skandale om Kong Frederik d. 8.s sidste timer

Hamborg den 14. maj 1912. Kong Frederik d. 8. af Danmark forlader sit hotel inkognito og bliver 45 minutter senere fundet livløs på gaden. I mellemtiden sidder kongefamilien på hotellet og er ved at være nervøse, fordi kongen er forsvundet... Der går mange historier om Frederik d. 8.s sidste timer. Rygterne spredtes dengang om et hjerteanfald i armene på en kvinde i byens mindre fine kvarter. Noget vrøvl? Selvfølgelige er det det. Men hvad nu hvis det ikke er? I et forsøg på at kombinere teatrets mange genrer - musik, dans, sang, skuespil - inviterer Den Jyske Opera dig til at få et indblik i ét af dansk histories glemte kapitler til verdenspremieren på den anerkendte komponist Karsten Fundals nyskrevne opera, Inkognito Royal.

Nomineret til Årets Forestilling 2021 til Scenekunstens Priser

Inkognito Royal er nomineret til Årets Forestilling 2021 til Scenekunstens Priser i Aarhus - og det er publikum, der afgør, om vi skal vinde prisen! Stem på Inkognito Royal som Årets Forestilling 2021 her.
Hvert år uddeler Performing Arts Platform Scenekunstens Priser til det lokale scenekunstmiljø i Aarhus. Prisoverrækkelsen finder sted i forbindelse med Performing Arts Platforms “Forårskur” fredag 20. maj, hvor alle er velkomne.
"Inkognito Royal er en opera, der er anderledes end de fleste, man kan opleve i Danmark. Formen – både partituret og musikken – er et flydende og bevidst forvirrende mix af opera, musical og studenterløjer. Det er intelligent og morsomt," skriver juryen. Læs hele juryens motivation for nomineringen her.


Nomineret til en Reumert i kategorien Årets Opera

Inkognito Royal er nomineret til Årets Reumert 2022 i kategorien Årets Opera. Prisuddelingen finder steder d. 12. juni i Odeon i Odense.

"Årets mest afsindige og tankevækkende opera"

Inkognito Royal er med på listen over operaanmeldernes bedste oplevelser fra 2021: "Prisen for årets mest afsindige og tankevækkende opera må gå til Den Jyske Operas Inkognito Royal", skrev Jakob Wivel i Børsen d. 30. december 2021. Læs artiklen her.

Se teaseren til en kongelig skandale



Hvad siger anmelderne?

Børsen: "Noget af det sjoveste og mest vidunderligt tankevækkende galskab, der er set på nogen dansk operascene meget længe." Læs her.

Politiken: "Skandaløs opera om dansk konges død på et bordel er overdådigt underholdende [...] Ambitiøst musikteater med et tysk blik på danmarkshistorienLæs her.

Magasinet Klassisk: "Opera eller operette – ‘Inkognito Royal’ er en særdeles underholdende, nu og da bestemt tankevækkende  og musikalsk meget oplevelsesmættet forestilling." Læs her.

Ascolta: "Inkognito Royal er nok det mest morsomme værk uden genre, som noget operahus nogensinde har budt på." Læs her.

CPHCulture: "På premiereaftenen overgav publikum sig til den galskab, der udspillede sig både på og udenfor scenen." Læs her.

Sceneblog"Et cast der hylder det tværæstetiske, og blæser salen baglæns med de skønneste arier (...)" Læs her.

Jyllands-Posten"Musikalsk og kunstnerisk miks af genrer, stilbrud og et stærkt visuelt udtryk." Læs her.

Kjerteminde Avis"Gnistrende elegant og forrygende morsom leg med operagenren." Læs her.

Lotte Heise: "Storslået! Vanvittigt! Aldrig set før! Tæt på genialt." Hør Lotte Heise fortælle mere om Inkognito Royal i Bravo d. 21. august kl. 13.00 her.

Nordjyske Stiftstidende: "Legesyg jongleren med de genreuniverser, der er på spil i opera og ikke mindst operette og musical."

Læs flere citater fra anmeldere her.


DR P2s radiotransmission af Inkognito Royal

Hvis du ikke havde mulighed for at opleve Inkognito Royal live på Store Scene i Musikhuset Aarhus, kan du høre musikken til forestillingen på Danmarks Radios P2 Operaaften fra d. 21. august.

Lyt her.

Læs desuden Gregers Dirckinck-Holmfeld anmeldelse af radiotransmissionen her.


Billedgalleri

Se flere fotos fra Inkognito Royal her


HANDLINGEN

Læs handlingsreferatetet til Karsten Fundals nye opera med tekst og idé af Philipp Kochheim her.


Læs klumme af Poul Smidt

"Når der lyves fra starten, får sandheden det svært, og operaens mystik lever"


Hør lidt af musikken

🔊 Uddrag af musikken til Inkognito Royal komponeret af Karsten Fundal


Interview med Philipp Kochheim og Karsten Fundal

"Ny opera om historieskrivning" på P2 Puls 13. august 2021


Kom med om bag scenen

Kom med backstage til prøverne på Inkognito Royal

De første toner til en kongelig skandale

Hvorfor er Kong Frederik d. 8.s sidste tid interessant for os i dag? Hør librettist og instruktør Philipp Kochheim fortælle om, hvordan Inkognito Royal balancerer mellem fiktion og historie.


Sanger: Randy Diamond
Pianist: Mark Johnston

Hør komponist Karsten Fundal og librettist og instruktør Philipp Kochheim fortælle om genrer og stilarter i det nyskrevne værk Inkognito Royal.

Sanger: Randy Diamond
Pianist: Mark Johnston


Om komponisten: Karsten Fundal (f. 1966)

Den danske komponist Karsten Fundal er kendt for i sit arbejde at afsøge nye områder og musikalsk terræn. Han arbejder inden for mange forskellige stilarter,  genrer og instrumentkombinationer. Fundal er født i København og begyndte som 17-årig at studere hos komponisterne Hans Abrahamsen, Ib Nørholm og Per Nørgård. Et møde i 1986 med den amerikanske komponist Morton Feldman fik indflydelse på hans udvikling som komponist. I årene 1987-88 studerede han i Holland hos komponisten Louis Andriessen. Karsten Fundal vandt i 2008 Robert Prisen for Årets score i forbindelse med Peter Schønau Fogs filmatisering af Erling Jepsens roman Kunsten at græde i kor. Siden da har han komponeret musikken til flere filmsucceser eksempelvis Flammen og Citronen (2008) og The Act of Killing (2012). Sidstnævnte film af Joshua Oppenheimer var i 2014 nomineret til en Oscar i kategorien Bedste dokumentar. Fundal har komponeret adskillige orkesterværker og kammermusikalske værker til symfoniorkestre og ensembler i Danmark. Hans musik spilles ikke kun i symfoniske sale, men også på dansegulve og festivaler. Fundal havde sammen med bandet Efterklang premiere på værket LEAVES, the colour of falling på Copenhagen Opera Festival i 2015. For dette værk modtog de Carl Prisen i 2016 og en Reumertnominering. Karsten Fundals arbejde strækker sig derfor over et bredt spekter af nykomponeret orkestermusik; med alt fra filmmusik over orkesterarrangementer til eksperimenterende koncertsamarbejder. Hans samarbejde med sample- og komponistduoen Den Sorte Skole omkring orkesterværket Symphony No. II for Sampler and Chamber Orchestra blev indstillet til Nordisk Råds musikpris 2020


Første akt


Scene 1 – 14. MAJ 1912, 23:00
En gal læge og hans uhyggelige assistent skal netop til at undersøge liget af en ukendt person.
En hoteldirektør løber ind og afslører, at den ukendte mand er Kongen af Danmark, som få timer forinden er forsvundet.
De begynder at strides om, hvem der har ejerskab over liget.
To politimænd ankommer og forsøger forgæves at løse situationen.

Scene 2
En djævelsk konferencier træder foran scenetæppet og synger balladen om den stakkels Kong Frederik d. 8.

Scene 3 – 15. MAJ 1912, 04:00
På hotellet venter Hofmarskallen og hans stab med stigende nervøsitet på den forsvundne konge; urene tikker. Dronningen er utrøstelig. Endelig vender hotellets direktør tilbage og overbringer de sørgelige nyheder fra havnens lighus, Hafenkrankenhaus.

Scene 4 – 15. MAJ 1912, 09:00
Nogle journalister er ved at forberede udsendelsen af nyheden til hele verden. Konferencieren afslører deres beskidte hemmeligheder for publikum.

Scene 5 – 14. MAJ 1912, 19:15
Kongen og Dronningen har et skænderi. Frederik længes efter kærlighed, men Lovisa er kold; hun begræder sin skæbne som Kong Frederiks hustru.

Scene 6 – 15. MAJ 1912, 11:00
Flere og flere rygter opstår omkring dødsårsagen. Har Kongen besøgt et bordel? De to højtråbende politimænd åbner pressekonferencen.

Scene 7 – 14. MAJ 1912, 19:00
På et lurvet bordel venter nogle prostituerede på kunder. Otto, en gammel mand synger viser omkring sine lyster. Madame Rosa forsøger at højne disciplinen på stedet og underviser i seksuelle teknikker. Pludselig ankommer en kunde, som de aldrig har set før. Kongen er der inkognito under navnet Grev Kronborg. Alle pigerne gør sig til, men Frederik vælger den yngste og mest sky, Fanny.

Scene 8
Konferencieren synger sangen om The Royal Worms. Han udtrykker den første tvivl om, hvorvidt Kong Frederik er et godt emne til en operette.

Scene 9
Alle medvirkende træder ind på scenen og efterspørger mere tid og flere arier. Kong Frederik inspicerer de medvirkende i sin operette og ønsker sig et andet sted hen.

Anden akt


Scene 1 – 15. MAJ 1912, 18:00
De to politimænd, nu stærkt berusede, er sure over at være blevet gjort til grin. Et slagsmål opstår.

Scene 2

I en surrealistisk scene synger Dronningen en berømt arie, mens konferencieren optræder som en form for cirkusdirektør i fuld galop.

Scene 3 – 14. MAJ 1912, 19:45
Fanny og Frederik d. 8. har trukket sig tilbage på Fannys værelse. Kongen ønsker dog blot at tale med hende. De genkender hinandens ensomhed. Kongen får et hjerteanfald. Madame Rosa beslutter sig for at gemme liget af vejen af frygt for politiet.

Scene 4 og 5 – 15. MAJ 1912, 19:00
En gruppe journalister tvinges af politiet til at tie stille og ikke fortælle sandheden. Imens bliver Madame Rosa, der foregiver at kende ”sandheden”, interviewet. Fake news opstår.

Scene 6 og scene 7
De medvirkende starter den første scene igen i håbet om at forbedre forestillingen, men snart ender de i et skænderi omkring de underliggende temaer etc. Dronningen ankommer og afslører, at den mand, alle troede var Kong Frederik d. 8. ikke er hendes mand, men en tysk baryton. Alle på scenen er lamslåede – de har i den grad snart brug for en finale.

 

 

Læs artiklen: Operette en færdig genre?

En af musikteatrets herlige genrer er næsten ubemærket gået bort: opera buffa, den komiske opera. Man kan med fuld ret hævde, at genren i det 18. og også længe i det 19. århundrede blev anset for at være på niveau med den tragiske opera. >>> Læs artiklen >>>

 

Holdet bag
Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Instruktør
Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør La Vendetta / I Pagliacci ('22) Instruktør Sunset Boulevard ('22) Instruktør Greven af Luxembourg ('22) Librettist og instruktør Inkognito Royal ('21) Librettist og instruktør I går og i morgen ('20) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør María de Buenos Aires ('19) Instruktør Passageren ('18)

Philipp Kochheim er født og opvokset i Hamborg, nu bosat i Aarhus. Han har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Han har været operachef på Staatstheater Braunschweig fra 2013-2017. Philipp Kochheim er som instruktør kendt for at blande nyt med gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals. Han har modtaget en af de vigtigste tyske teaterpriser, Dr. Otto-Kasten-Preis, for Così fan tutte (2003), Götz-Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004), Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013) og Osterreichischer Musiktheaterpreis (2019) for sin opsætning af musicalen Ragtime.

Philipp Kochheim har været operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017. Her har han har instrueret Passageren (2018), María de Buenos Aires (2019), Michael Kohlhaas (2019), Bortførelsen fra seraillet (2020), Greven af Luxembourg (2022), Sunset Boulevard (2022) og La Vendetta / I Pagliacci (2022). Derudover har han skrevet og instrueret I går og i morgen (2020) og Inkognito Royal (2021).

På Den Jyske Opera står han bl.a. bag Den Danske Serie, der udforsker dansk musikhistories rigdom med nye, gamle og glemte operaperler.

 

Christopher Lichtenstein
Christopher Lichtenstein Dirigent
Christopher Lichtenstein Christopher Lichtenstein

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Tryllefløjten ('23) Dirigent La Vendetta / I Pagliacci ('22) Dirigent Greven af Luxembourg ('22) Dirigent Julesang og Messingklang ('21) Dirigent Inkognito Royal ('21) Dirigent Rigoletto ('20) Dirigent Passageren ('18)

Christopher Lichtenstein har været musikchef på Den Jyske Opera siden september 2020 og er bosat i Aarhus med sin familie. På Den Jyske Opera har han dirigeret Passageren (2018), Rigoletto (2020), Inkognito Royal (2021), Aida (2021), Greven af Luxembourg (2022), La Vendetta / I Pagliacci (2022) og i foråret 2023 Tryllefløjten.

Christopher Lichtenstein er uddannet ved Hochschule für Musik i Würzburg. Han fik sin debut som dirigent i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, som han efterfølgende var fast tilknyttet som 1. kapelmester. Christopher Lichtenstein blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet det samme år. Ud over sit arbejde med klassiske operaer og operetter (ToscaRigoletto m.fl.) har Christopher Lichtenstein været engageret til flere urpremierer.

Billede af Emily Bates
Emily Bates Scenograf
Billede af Emily Bates Emily Bates

Titel
Scenograf
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Sunset Boulevard ('22) Scenograf Bortførelsen fra seraillet ('20)

Britiske Emily Bates er uddannet på Royal Welsh College of Music & Drama. Hun har arbejdet i kostumeafdelingen hos bl.a. BBC Scotland. Hun er en velrenommeret kunstner og har bl.a. designet en installation for London Symphony Orchestra. På Den Jyske Opera har hun skabt scenografien til Bortførelsen fra seraillet (2020) og Inkognito Royal (2021).

Billede af Mathilde Grebot
Mathilde Grebot Kostumedesigner
Billede af Mathilde Grebot Mathilde Grebot

Titel
Kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Kostumedesigner Dracula ('23) Kostumedesigner Sunset Boulevard ('22) Kostumedesigner Inkognito Royal ('21) Kostumedesigner Bortførelsen fra seraillet ('20) Kostumedesigner Michael Kohlhaas ('19)

Franske Mathilde Grebot er uddannet ved kunsthåndværkerskolen La Martiniere Diderot i Lyon. Hun har tidligere arbejdet sammen med Den Jyske Operas operachef, Philipp Kochheim, på musicals og operaer som The Sound of Music, My Fair Lady, Ragtime, Jægerbruden, Romeo og Julie og I due Foscari.

På Den Jyske Opera har Mathilde Grebot designet kostumer til Sunset Boulevard (2022), Inkognito Royal (2021), Bortførelsen fra seraillet (2020), Michael Kohlhaas (2019). Derudover Den Jyske Operas co-produktion Dracula (2023) på Aarhus Teater.

Billede af Anders Poll
Anders Poll Lysdesigner
Billede af Anders Poll Anders Poll

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner La Vendetta / I Pagliacci ('22) Lysdesigner Sunset Boulevard ('22) Lysdesigner Greven af Luxembourg ('22) Lysdesigner Aida ('21) Lysdesigner Inkognito Royal ('21) Lysdesigner I går og i morgen ('20) Lysdesigner Michael Kohlhaas ('19) Lysdesigner Kleopatra ('19)

Anders Poll har været teknisk chef på Den Jyske Opera siden 2017, hvor han har designet lys til L’Amico Fritz (2015), Kleopatra (2019), Michael Kohlhaas (2019), I går og i morgen (2020), Inkognito Royal (2021), Aida (2021), Greven af Luxembourg (2022), Sunset Boulevard (2022) og La Vendetta / I Pagliacci (2022).

Anders Poll har designet lys til bl.a. ballet og opera, herunder Lulu på Det Kgl. Teater, Siciliansk vesper på Royal Opera House i London og senest til komedien Tartuffe (2022) på Theater Lüneberg. 

Billede af Florence Bas
Florence Bas Instruktørassistent
Billede af Florence Bas Florence Bas

Titel
Instruktørassistent
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktørassistent La Traviata ('18) Instruktørassistent María de Buenos Aires ('19) Instruktørassistent Michael Kohlhaas ('19) Instruktørassistent Bortførelsen fra Seraillet ('20) Instruktørassistent I går og i morgen ('20) Instruktørassistent Rigoletto ('20) Instruktørassistent Inkognito Royal ('21)

Nationalitet: Fransk

Uddannelse: Ballet, Russian Ballet Academy i Lyon, Frankrig. Efter en karriere som solist hos internationale balletfirmaer, arbejder hun nu som instruktørassistent på forskellige operahuse i Europa. Siden december 2017 har hun arbejdet på Den Jyske Opera.

Medvirkende
Billede af Andreas Daum
Andreas Daum Kong Frederik VIII
Billede af Andreas Daum Andreas Daum

Titel
Kong Frederik VIII
Engagement på Den Jyske Opera
('01)

Basbaryton
Nationalitet: Tysk
Uddannelse: Hochschule für Musik Carl Maria von Weber, Dresden
Udvalg af tidligere roller: Mephisto Faust, Sarastro Tryllefløjten,
Biterolf Tannhäuser

Billede af Susanne Elmark
Susanne Elmark Dronning Lovisa
Billede af Susanne Elmark Susanne Elmark

Titel
Dronning Lovisa

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København
Udvalg af tidligere roller: Nattens Dronning Tryllefløjten, Marie Die
Soldaten, Zerbinetta Ariadne på Naxos

Billede af Randy Diamond
Randy Diamond Konferencier
Billede af Randy Diamond Randy Diamond

Titel
Konferencier
Engagement på Den Jyske Opera
Joe Gillis Sunset Boulevard ('22) Konferencier Inkognito Royal ('21) Performer Opera i Parken ('21) Performer Opera After Work ('19)

Amerikanske Randy Diamond er musicalsanger, danser og koreograf. Han dansede i mange år som førstesolist ved Stuttgart Ballet, før han trådte ind på musicalscenen med store roller i produktioner som bl.a. Sweeney Todd, Jesus Christ Superstar, Chess, Ragtime, Cabaret og La Cage aux Folles. Han laver jævnligt koreografi til musicals, operetter og operaer. Han medvirkede i Den Jyske Operas Inkognito Royal (2021) i rollen som konferencier.

 

Billede af Trond Halstein Moe
Trond Halstein Moe Læge
Billede af Trond Halstein Moe Trond Halstein Moe

Titel
Læge
Engagement på Den Jyske Opera
Giorgio Germont La Traviata ('18)

Trond Halstein Moe vandt Belvederekonkurrencen i Wien i 1987 og har været ansat på Den Norske Opera som baryton fra 1988-2010. Blandt hans største roller kan nævnes Giorgio Germont i La Traviata, Scarpia i Tosca og Jeletskij i Spar Dame. Han har gæstet bl.a operahuse i Stuttgart, Hannover, Essen og Prag, Madrid, Sevilla og Malmø. La Traviata var Trond Halstein Moes første engagement på Den Jyske Opera. Trond synger rollen som Lægen i uropførelsen af Inkognito Royal på Den Jyske Opera i 2021.

 

Billede af Laura Scherwitzl
Laura Scherwitzl Fanny
Billede af Laura Scherwitzl Laura Scherwitzl

Titel
Fanny

Nationalitet: Østrigsk
Uddannelse: Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien
Udvalg af tidligere roller: Marzelline Fidelio, Norina Don Pasquale,
Eliza My Fair Lady

Billede af Johanne Bock
Johanne Bock Madame Rosa
Billede af Johanne Bock Johanne Bock

Titel
Madame Rosa

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Gaea Daphne, Fyrstinden Søster Angelica,
Mrs. Quickly Falstaff

Billede af Martin Lechleitner
Martin Lechleitner Assisterende læge / 4. journalist
Billede af Martin Lechleitner Martin Lechleitner

Titel
Assisterende læge / 4. journalist
Engagement på Den Jyske Opera
Pedrillo Bortførelsen fra seraillet ('20)

Tenor

Nationalitet: Østrigsk
Uddannelse: Üniversität für Musik und darstellende Kunst, Wien/Tiroler Landeskonservatorium Innsbruck

Udvalg af tidligere roller: Tamino Tryllefløjten, Nathanael Les Contes D'Hoffmann, Don Basilio Figaros bryllup.

Billede af Daniel Szeili
Daniel Szeili Hoteldirektør / 1. journalist
Billede af Daniel Szeili Daniel Szeili

Titel
Hoteldirektør / 1. journalist
Engagement på Den Jyske Opera
Kurfyrsten af Sachsen Michael Kohlhaas ('19) Don José Carmen ('19) Walther Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Tenor

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Ludwig-Maximilian University, München/Tyskland

Udvalg af tidligere roller:
MacDuff Macbeth
Idomeneo Idomeneo
Lenski Eugene Onegin

Billede af Linnéa Sjösvärd
Linnéa Sjösvärd Loulou / Show Girl
Billede af Linnéa Sjösvärd Linnéa Sjösvärd

Titel
Loulou / Show Girl

Sopran
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Högskolan för scen och musik, Göteborg
Udvalg af tidligere roller: Nattens Dronning Tryllefløjten, Gilda Rigoletto, Blonde Bortførelsen fra seraillet

Billede af Ksenia Antonova
Ksenia Antonova Sissy / Hofdame
Billede af Ksenia Antonova Ksenia Antonova

Titel
Sissy / Hofdame

Nationalitet: Russisk
Uddannelse: Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Rom
Udvalg af tidligere roller: Wellgunde Rhinguldet, Micaëla Carmen,
Fiordiligi Così fan tutte

Billede af Morten Grove Frandsen
Morten Grove Frandsen Froufrou
Billede af Morten Grove Frandsen Morten Grove Frandsen

Titel
Froufrou

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København
Udvalg af tidligere roller: Francisco The Exterminating Angel, Sønnen
Silent Zone, sanger LEAVES (Fundal / Efterklang)

Billede af Thomas Christian Sigh
Thomas Christian Sigh Vagtmester Schmock
Billede af Thomas Christian Sigh Thomas Christian Sigh

Titel
Vagtmester Schmock
Engagement på Den Jyske Opera
Osmin Bortførelsen fra seraillet ('20) Zaretskij Eugen Onegin ('19) En rakker Michael Kohlhaas ('19) Sepa Kleopatra ('19) Moralés Carmen ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Colline La bohème, Sepa Kleopatra, Masetto Don Juan

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Jens Jagd
Jens Jagd Konstabel Konietzke
Billede af Jens Jagd Jens Jagd

Titel
Konstabel Konietzke
Engagement på Den Jyske Opera
Sheldrake Sunset Boulevard ('22) Konstabel Konietzke Inkognito Royal ('21) Triquet Eugen Onegin ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium / Syddansk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Triquet (Eugen Onegin), Konstabel Konietzke (Inkognito Royal), Sheldrake (Sunset Boulevard)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Jens Bové
Jens Bové Livlæge / 3. journalist
Billede af Jens Bové Jens Bové

Titel
Livlæge / 3. journalist
Engagement på Den Jyske Opera
Jones / læge Sunset Boulevard ('22) Kongen af Egypten Aida ('21) Livlæge / 3. journalist Inkognito Royal ('21) Grev Ceprano Rigoletto ('20) En kaptajn Eugen Onegin ('19) Lilas Pastia Carmen ('18)

Bas
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium, Aalborg
Udvalg af tidligere roller: Sarastro (Tryllefløjten), Kaspar (Jægerbruden), Gremin (Eugen Onegin)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Andreas Winther
Andreas Winther Hofmarskal / Vicevært
Billede af Andreas Winther Andreas Winther

Titel
Hofmarskal / Vicevært
Engagement på Den Jyske Opera
2. inkassator Sunset Boulevard ('22) Zaretskij Eugen Onegin ('19) La Dancaïro Carmen ('19) 1. SS-mand Passageren ('18) Marquis d’Obigny La Traviata ('17)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Musikhochschule Lübeck / Syddansk Musikkonservatorium, Odense
Udvalg af tidligere roller: Le Dancaïro (Carmen), Zaretskij (Eugen Onegin), Marquis d’Obigny (La Traviata)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Erik Viinberg
Erik Viinberg Instruktør
Billede af Erik Viinberg Erik Viinberg

Titel
Instruktør

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Autodidakt
Udvalg af tidligere roller: Gl. Karl Forræder, Jason Jason og Medea,
Djarnis De skrigende halse

Billede af Stefan Ostertag
Stefan Ostertag Gammel kunde
Billede af Stefan Ostertag Stefan Ostertag

Titel
Gammel kunde

Skuespiller
Nationalitet: Tysk
Uddannelse: Universität der Künste Berlin
Udvalg af tidligere roller: Faust / Mephisto Faust I, Doc West Side
Story, El Duende María de Buenos Aires

Billede af Erik Bekker Hansen
Erik Bekker Hansen 2. Journalist
Billede af Erik Bekker Hansen Erik Bekker Hansen

Titel
2. Journalist
Engagement på Den Jyske Opera
Manfred Sunset Boulevard ('22) Journalist Inkognito Royal ('21) Le Remendado Carmen ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Arturo Lucia di Lammermoor, Yamadori Madama Butterfly, Gastone La Traviata

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Carsten Gottholt Hansen
Carsten Gottholt Hansen Ikke-levende
Carsten Gottholt Hansen Carsten Gottholt Hansen

Titel
Ikke-levende
Engagement på Den Jyske Opera
Cecil B. DeMille Sunset Boulevard ('22)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Privatuddannet i Odense og Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Un Messo Trubaduren, Giuseppe La traviata, Forsanger Eugen Onegin

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Bolette Bruno Hansen
Bolette Bruno Hansen Ikke-levende
Billede af Bolette Bruno Hansen Bolette Bruno Hansen

Titel
Ikke-levende
Engagement på Den Jyske Opera
Massør Sunset Boulevard ('22) Filipjevna Eugen Onegin ('19) Bronka Passageren ('18)

Mezzosopran/Alt
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Filipjevna (Eugen Onegin), Kabanicha (Katja Kabanova), Marcellina (Figaros Bryllup)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Annette Dahl
Annette Dahl Ikke-levende
Billede af Annette Dahl Annette Dahl

Titel
Ikke-levende
Engagement på Den Jyske Opera
Astrolog Sunset Boulevard ('22) Den gamle dame Passageren ('18)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Berta (Barberen i Sevilla), Den gamle dame (Passageren), solist (I går og i morgen)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Inger Margrethe Holt Povlsen
Inger Margrethe Holt Povlsen Et barn / Show Girl
Billede af Inger Margrethe Holt Povlsen Inger Margrethe Holt Povlsen

Titel
Et barn / Show Girl
Engagement på Den Jyske Opera
Dawn Sunset Boulevard ('22) Et barn / Show Girl Inkognito Royal ('21) TalentU Passageren ('18) TalentU Michael Kohlhaas ('19) TalentU Intet ('17)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Inger Margrethe Holt Povlsen har været en del af TalentU på Den Jyske Opera fra 2017-2020.

Billede af Marie Borup
Marie Borup Show Girl
Billede af Marie Borup Marie Borup

Titel
Show Girl
Engagement på Den Jyske Opera
Børnekor La Bohème ('14) TalentU Passageren ('18) TalentU Michael Kohlhaas ('19)

Mezzosopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: MGK-Ø, klassisk sang (igangværende), tidligere TalentU'er ved Den Jyske Opera

Billede af Morten Wang
Morten Wang Komponist
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
Komponist
Engagement på Den Jyske Opera
1. inkassator Sunset Boulevard ('22) Fyrst Basil Basilowitsch Greven af Luxembourg ('21) Marullo Rigoletto ('20) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19) La Dancaïro Carmen ('19) En steward Passageren ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Alcindoro (La bohème), Le Dancaïro (Carmen), Fyrst Basil Basilowitsch (Greven af Luxembourg)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

DJO Kor 2019-20
Den Jyske Operas Kor Kor
DJO Kor 2019-20 Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor La Vendetta / I Pagliacci ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af TalentU
TalentU Kor
Billede af TalentU TalentU

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Inkognito Royal ('21) Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Passageren ('18) Kor Opera i parken ('18)

TalentU er Den Jyske Operas talentudviklingsprogram for unge mellem 16 og 22 år. Programmet er for alle unge med interesse og talent for musikdramatik. Hos TalentU tilbydes de unge en helt særlig vekselvirkning mellem praktisk træning og medvirken i operaforestillinger i forskellige formater. Fælles for produktionerne er, at TalentU hver gang samarbejder med og udvikles, understøttes og udfordres af professionelle scenekunstnere. Træningen består i sang, drama, kor, kropsligt arbejde og improvisation.

Læs mere om TalentU her.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Fakta

Opera i 2 akter

Musik Karsten Fundal
Libretto Philipp Kochheim
Dansk oversættelse Leif V.S. Balthzersen

Førsteopførelse 18. august 2021 i Musikhuset Aarhus

Synges på dansk, tysk, engelsk og fransk med danske overtekster

Varighed ca. 2 timer 45 min. inkl. pause
1. akt: Ca. 90 minutter
Pause: 20 minutter
2. akt: Ca. 55 minutter

Billetinfo

Standard kr. 425,- / 565,- / 695,-
Studerende kr. 345,- / 485,- / 615,-
Børn og unge u. 25 kr. 345,- / 485,- / 615,-

Sequence contains no elements