Spilledage: 23., 24. maj og 4. juni 2022
Spillested: Mindeparken i Aarhus

Open Square - Bright Light

Open Square – Bright Light er en gratis ungdomsmusikalsk forestilling om dét at mødes  i musikken og i livet – og om at sætte sig selv åbent og kærligt i spil. Det er en kropslig og musikalsk fortælling, der bevæger sig fra barnets uskyldige leg over de unges verden præget af udvikling, mod, tvivl og ambitioner, ud over egne grænser til erkendelsen af, at vi kan miste os selv og vores melodi - men også genfinde os selv og hinanden.

Open Square - Bright Light er aflyst den 4. juni i Mindeparken pga. sygdom.

I værkstedet med professionelle aktører

De unge sangere i TalentU er gået i værkstedet med professionelle aktører fra musik- og scenekunstbranchen for sammen at undersøge forholdet mellem musik og identitet og arbejde med spørgsmål som:
- Hvad gør det ved os at høre, synge og spille en bestemt musik?
- Er der perioder i livet, hvor vi er særligt påvirkelige for musikkens kraft?
- Kan lyde – hverdagslyde, larm, reallyde – på velkendte steder mon blive til musik i vores erindringer?

De medvirkende unge er begejstrede for at udforske deres identitet og musikalske ståsted. "Det er utroligt, hvad der dukker op af minder, når vi arbejder," siger unge Ida Mølgaard fra TalentU og fortsætter: "Jeg havde helt glemt, hvilke sange, der betød noget for mig, men på gulvet hjalp min krop mig med at huske."

I værkstedet arbejdet de unge med alt fra dramatisk fremtræden til lyddesign. De har medbragt sange fra deres tidlige barndom og tidlige teenageår og bruger sangene som inspiration til at skrive ny musik. "Vi er vores sang. Vi har alle en melodi, som er helt unik, en identitet med uendelige variationsmuligheder," siger Mia Theil Have, som sammen med TalentU står bag konceptet til Open Square – Bright Light.


Talent Aarhus fejrer Dronningen 4. juni

Open Square - Bright Light er aflyst pga. sygdom.

Som del af sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog gæster Hendes Majestæt Dronningen Aarhus i dagene 3. og 4. juni 2022, hvor byen også vil fejre Majestæten i anledning af Regeringsjubilæet. Mindeparkens lille scene præsenterer lørdag d. 4. juni et udvalg af de kunstneriske talentmiljøer i Aarhus. Fra scenen kan man opleve unge talenter inden for scenekunst, musik og billedkunst, og Dronningen vil i løbet af dagen komme på besøg. Kl. 12 kan man opleve TalentU's Open Square - Bright Light.

Holdet bag

Idé og koncept

TalentU er Den Jyske Operas talentprogram for unge i alderen 16-23 år. På talentprogrammet får de unge gennem to år mulighed for at udvikle deres interesse og talent inden for sang, teater, klassisk musik og scenisk fremtræden. TalentU producerer deres egne forestillinger og medvirker i flere af Den Jyske Operas produktioner. De har tidligere udviklet og produceret forestillingerne #Dracula, #Carmen og New Beginnings samt medvirket i Den Jyske Operas store produktioner Inkognito Royal, Michael KohlhaasPassageren og Intet. Senest har TalentU medvirket i musikfortællingen En tone i livet, der åbnede GrowOP! Festival for familier og børn i september 2021.

Mia Theil Have har skabt og instrueret anmelderroste forestillinger på internationalt plan, bl.a. med sit eget kompagni, Riotous Company i London. Hun har arbejdet med opera siden 2008 på bl.a. Royal Opera House, Spitalfields Music Festival og Festival d'Aix-en-Provence. Hun har desuden undervist i skuespil, instruktion og manuskriptarbejde på nationale skuespillerskoler og universiteter.

Instruktør

Karin Sjöholm er sanger, skuespiller og underviser – og fra Sverige. Hun arbejder særligt med tekst og stemme og i det tværgående felt mellem teater, musikdramatik, opera, fysisk teater og visuel kunst. Hun har specialiseret sig i at udvikle forestillinger sammen med og for unge performere, bl.a. med unge på den tidligere højskole Performers House i Silkeborg, med studerende på Syddansk Musikkonservatorium – og nu med de unge på TalentU.
Digital lyddesigner

Silje Marie Schjødt er sanger, sangskriver, lydkunstner og musikproducer. Hun udgiver sin egen musik under navnet Lihme.

Musikalsk konsulent

Marie Koldkjær Højlund er komponist, lydkunstner og i øjeblikket huskomponist på Aarhus Teater. Hun optræder under navnene KH Marie, Marybell Katastrophy og har tidligere været tilknyttet Tiger Tunes, The Overheard og fra 2018-2019 det aarhusianske rockband Nephew.

Korindstudering

Ida Cecilie Holm er uddannet i kordirektion, orkesterledelse og musikpædagogik fra Norges Musikkhøgskole. Hun har erfaring med forskellige type ensembler som dirigent og kunstnerisk leder for Ensemble Solis, Oslo Vokalensemble og kammerkoret Con Spirito.


Hvordan påvirker musikken i vores barndom vores identitet?

I DR P2's podcast Udsigten fortalte Den Jyske Operas udviklingschef og programleder af TalentU, Lene Juul Langballe, i marts 2022 om TalentU, der sammen med professionelle aktører dykker ned i, hvordan musikken i deres opvækst har været med til at forme dem og påvirket den identitet, de unge har i dag. Episoden hedder "Barndommens Musik" og kan høres der, hvor du lytter til dine podcasts (tid i episoden: 01.12.30 - 01.20.20).


Medvirkende

TalentU

Alicia Asmussen
Hans Christian Brun-Jensen
Signe Brun Bugge
Delfina Dyhr
Louise Frandsen
Meike Frandsen
Cæcilie Dahl Frederiksen
Maren Færch
Celine Heyden
Kristoffer Honoré
Ida Mølgaard
Mia Pliniussen
Luca Iele Rasmussen

Cellist

Sofia Lind Pedersen (23. og 24. maj)
Dorte Rolff-Petersen (4. juni)

Lys

Kian Larsen (23. og 24. maj)

Tak for støtten

 

 

 

 Fakta

Talent Aarhus fejrer Dronningen

Open Square - Bright Light er aflyst i Mindeparken den 4. juni pga. sygdom.

Sted: Mindeparken, Aarhus C
Tid: Lørdag 4. juni

Billetinfo

Kulturkapellet Aarhus 23. og 24. maj
Gratis adgang med billet. OBS der er ikke flere ledige billetter.

Mindeparken 4. juni
Open Square - Bright Light er aflyst pga. sygdom.

 

Sequence contains no elements